Särbegåvad.

Varför är jag då så märkvärdig att jag skriver att jag har en särbegåvning?

 

Mawe_bresse2_korr

Jag har ett handikapp som ofta ger mig en massa positiva tankar och känslor och omsorg men den tar också musten ur mig ganska fort och jag behöver återhämtning i miljöer där energi enbart fylls på och inte dräneras. Min särbegåvning kallas Hög Sensitiv Personlighet ( HSP ) . Vilket kort innebär för mig att engagemang för andra, omsorg om andra, ansvar för andra blir ett enormt tryck att jag till sist blir helt utmattad. Jag tar över andras känslor och gör dem till mina och kan inte särskilja riktigt var min gräns för ansvar och omsorg ska dras. Jag är väl medveten om detta men att utföra det i praktiken är min stora utmaning och jag jobbar mycket med den. Jag har inte någon ”normal” empati – tvärtom det är en extremt överdriven empati för människor och öden. Allt flyktingarna genomgår är också min resa, Min sons benbrott är mitt benbrott, Svärfars alla turer med sina besvär är även mina turer, mammas ryggbesvär är något jag också bär med mig även om detta inte lindrar ett dugg för henne. att Sverige äntligen vinner mot Ryssland i Hockey efter att ha förlorat stort  i 20 år är så jobbigt för mig när jag ser hur ledsna de ryska spelarna är,, ja det är några exempel där detta dränerar mig. Det har en framsida också som innebär att andras lycka ibland gör mig så glad och varm att lyckan även blir min. Men det tar enormt på energin att ha så nära till känslor. Jag är extremt känslig för sinnesstämning, Attityder, tonlägen ordval, etc. Och jag känner vibbar och undertoner där folk inte ens reflekterar. Många ovetande skulle nog kalla mig för Paranoid. Jag är inte paranoid utan inser faror,  sorg, glädje en bit innan de flesta andra uppfattar det vilket gör att jag alltid känner mig utanför och annorlunda. Jag ÄR annorlunda än många andra men jag börjar lära mig att jag inte är fel utan ja , bara annorlunda. Jag behöver ibland ge mig lite självboost och det gör jag ofta via sociala medier. Jag vet att detta kan störa vissa enormt stundtals men jag har börjat jobba bort den oron och istället inser att det är bra för mig,, Andra kan välja att inte läsa.

 

tobias och jag 2_korr