2012-10-17

Åh så var då denna dag inne då allt elände med mina tänder börjar och denna dag var en av de jävligaste i mitt liv hittills eller så känns det bara så nu – jag har kanske gjort jobbigare saker men detta ligger högt i topp.

Efter 4 timmar på tandklinik och ca 36 sprutstick som bedövning samt 8 stygn och ett halvt avhyvlat käkben på höger sida så är man inte så kaxig!

Ångesten jag kände innan jag klev in i undersökningsrummet var enorm då tanläkarskräcken är STOR för att inte säga ABNORM hos mig.

Det var fruktansvärt jobbigt jag kan inte beskriva i ord,,,, och sprutorna som tas bakom framtänderna mot gommen är en sådan fruktansvärd smärta att jag nära på svimmade och där fick jag inte bara en spruta utan säkert 5-6 st.

När Johnny hämtade mig hade jag kompresstuss i munnen och var så svälld att jag inte kunde få fram några hörbara ord! Värken var otrolig då bedövningarna började släppa på sina håll,, Jag grät och tänkte att jag kommer aldrig mer gå tillbaka till Peter Schulz men jag lär bli tvungen till det och faktiskt redan i morgon för att se om svullnaden lagt sig för protesen eller hur länge jag får vänta på den…..
Det kan bli en bedövningssväng till om protesen kan provas ut redan i morgon men jag har en reservtid på måndag ifall det inte kommer funka i morgon!

Jag har fått värktabletter och nässpray för att vidga då han varit nära bihålorna och karvat och jag har dessutom fått en munhålelösing som smakar som fotogen luktar… 

Eftersom Peter Schulz är en rak, ärlig, och lite bestämd person så säger han till mig som det är,, Jag citerar ”Jo Marie förresten det här ingreppet vi gjort idag är det lindrigaste ingreppet vi gör så nästa blir mycket tuffare och det är då du känner och ser ut som du blivit överkörd av ett tåg även om det mentalt kan kännas som det blir bättre då vi tillför skruvar implantat och grejer mot idag där vi bara rycker ifrån dig det du har!”

Så NEJ jag kommer nog inte våga gå dit nå mer,, ångesten är så jättestor hos mig nu! Men detta ingrepp har jag överlevt trots allt!