2011-09-02 Köpenhamn

Sov ingenting på natten mellan torsdag och fredag – dels förkylning dels allmänresfeber tror jag. kl 03,10 gcik jag livrädd ut till parkeringen med packning och som tur var ingen skurk vad jag upptäkte. Hämtade faster Kicki kl 03:30 ca och sen åkte vi till mamma och och Vickan på väg mot Arlanda. Allting klaffade och flöt på – precis som vi planerat. Vi landade i Köpenhamn kvart i 8 ca. Och kl 09:00 hade vi fått våra väskor, fått tag på Taxi och var framme och inne i lägenheten på Voddroffsveij. Då kändes det med ens jättebra att vi åkte så tidigt hemifrån. Lägenheten var grym och vi placerade våra saker där och bäddade upp. Gick sedan till affären och handlade upp frukost. Vi hittade direkt på Annikas fina beskrivning. Runt halv 12 gick vi oss ut för att ta oss till stadskärnan och för att inta ett smörrebröd på Sorgenfri och det var en hääärlig upplevelse. Riktigt hålligång på den lilla trånga men urmysiga lokal. En flaska Ålborg kom på bordet som vi sedan fick betala efter åtgång – de använde gammaldags sticka – jättekul. Det var ett stort gäng Norrmän här som höll stämningen på topp. Helt suveränt och superbra början! När vi var klara här gick vi till Nyhavn och tog oss en kanlatur och fick se lilla havefrun bl a. Vi var rätt trötta då vi knappt sovit något på natten så vi tillbringade fredagskvällen hemma i lägenheten. Jätte mysigt och avslappnat. Vi gick ut och köpte hämtpizza med oss hem.

Lördagen vaknade vi till jättefint väder. Innan frukost gick VIcakn och jag och köpte vatten coh stanande till vid ett bageri där det doftade ljuvligt och köpte med oss olika wienerbröd hem till förmiddagskaffet.  Och sen tog vi  oss efter frukost till ströget och gick och strosade där.  Vi åt smörrelunch vid Nytorv. På eftermiddagen gick Vickan och jag vidare ner till Nyhavn och strosade emdans mamma coh Kicki gick hemåt och vilade lite. Vickan och jag köpte glass och satt vid kajkanten och pratade lite och insöp atmosfären. Sedan gick vi en annan väg hemåt och passerade en stor park och Rosenborgs slott. Vi kom hem och softade lite innan vi tog oss utigen till Tivolit. Först ett par drinkar på en Pub mittemot Tivolit… Väl inne på tivolit fick vi leta lite för att hitta ett matställe med drägliga priser.  Vi gick runt och strosade och det var fantastiskt vackert på kvällen på Tivolit! När vi skulle hem var mamma helt slut i rygg och ben så vi satte henen och Kicki på en cykletaxi hem till hotellet – det var en upplevelse i sig! Vickan och jag gick hem. Och vi kom typ fram samtidigt som Mammorna. Vi skrattade gott åt deras äventyr.

Söndasgmorgonen var också den mycket vacker med sol. Jag gick ut på en liten promenad när de andra sov men dessvärre hade affären inte öppet på söndagen förrän kl 10. Jag gick hem och dukade fram frukost. Och kl 11 ca drog vi oss alla ut mot ströget och mot Amalienborg och Marmorkyrkan. Vidare sedan mot Nyhavn och efter en öl och en välförtjänt vila gick vi vidare mot Chrsitiania. Det blev väldigt mycket gå för mammas del men hon fixade det. Christiania är en upplevelse i sig – att det kan förekomma är helt otroligt och det var mycket intressant att vara där men man undrar ju hur de kan dra ner ungdomen i fördärvet på det där sättet.  Enligt en taxichaufför är det maffian som styr där. Efter Christiania gick vi till Nyhavn igen och käkade middag och köpte sedan en glass i närligagnde fabrik coh åt upp den i takt med att retgnet nu började sila… Vi fick tag på en taxi och åkte tryggt och skönt hem till Lägenheten.

Måndagen var en lång väntan på att få komma hem i princip – vi handlade lite emd oss hem coh städade lägenheten och kl 12 ca var vi på Kastrup och fick vänta 1:50 timme på att få checka in.. sedan åt vi och handlade lite i Taxfreen inann vi åkte hem på utsatt tid. Det har varit en härlig Lång Weekend i Köpenhamn – Tack mamma, Kicki och Vickan för sällskapet.