januari 2010

2010-01-31

Januaris sista dag fick vara utan motion för min del. Det var ju så kallt och jag orkade inte åka till jobbet i dag också eftersom jag skulle till Grillby. Jag åkte till Grillby efter att Anja missade i Super G. Åt mat hos mamma.. Mums Kalops. Sen kom Tobbe och Malin hem en stund. Tobebs mobil har flippra ur efter någon övning elelr nåt i lumpen så han fick åka och klöpa en ny. Jag gav Malin pengar i 18-års present så fick hon köpa vad hon ville. Jag tittade på bandyfinalen med mamma och pappa och sen åkte jag på möte i Klubbis. Jag satt och frös hela tiden, det är alltid så kallt i denna klubbstuga. Mötet gick bra och det var mycket saker som diskuterades det var ju ett tag sedan och ungdomsgruppen har ju haft ledarträff bl a.

Jag tänkte eftersom det är många som läser min blogg och jag får också mycket frågor så ska jag försöka förklara att den operation som jag gjort  INTE är en mirakelkur som gör att man med automatik bara rasar och sen håller kroppen i bra form. Vi måste planera och motionera och äta efter mönster precis som alla som går på en metod. Skillnaden är att om vi slarvar lite grann så får det otäcka konsekvenser. Vi har jätte lätt att få näringsbrist. Och jag måste gå på ständiga koller och jag måste hålla i gång kroppen för att jag ska må bra… Visst går man ner utan att anstränga sig men man mår så dåligt till slut att det inte är värt det. Så jag vill bara säga att det är ingen fuskväg eller enkel match att genmomgå detta och det är också för resten av livet!  Tack för alla glada tillrop och påpeppningar ni är några som ständigt peppar mig ni vet vilka ni är så TACK!

Måndagen den 1 februari 2010 kl. 07:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-30

I morse var det -16 grader när jag vaknade och jag som skulle  gå en långpromenad hade jag tänkt. Men då fick jag gå ut och starta upp bilen och åka till ICA och träna inomhus istället. Det var helt lugnt där bara jag… Så det var suveränt… Jag gick 48 minuter på bandet och 43 minuter av dem var i tufft tempo sen 5 minuter cool sown. Åkte hem och tog rätt på lite tvätt och disk och undanplock. Kl 16 var vi på kalas hos Ulla som fyller 72 idag. Jocke och Jessica var också där och vi åt smörgåstårta och god efterättskaka. Vid 19 tiden ca åkte vi hem och Ulla och Ingvar följde efter och Ingvar hjälpte till att bära upp våra fåtöljer så nu är de på plats äntligen! Tack Ingvar! Vi har suttit bekvämt i dem och kollat tv nu i kväll. Nu ska bara hörnsoffan ut och bardisken in sen börjar det likna något, Vem har sagt att det går fort att boa in sig??? Ha det bra alla i kylan!

Lördagen den 30 januari 2010 kl. 22:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-29

I morse var jag helt mörbultad och det var skönt att jag bestämt mig för en vilodag. Jag har verkligen hittat muskler jag inte trodde fanns. Utsidan av höften och insidan låren bröstmuskler ja fy tusan det känns. Men det är ändå en skönond känsla liksom. På jobbet flöt allting på som vanligt. Maria var in och jobbade några timmar med sin onda rygg. Tänk idag är det så jäkla kall igen -18 grader burrrrr. Efter jobbet åkte jag och köpte present till Ulla som fyller i morgon lördag. Sen hem och bara slappa efter en lång arbetsvecka känns det som. Johnny kom hem vid 22 tiden efter att ha haft en heldags vila i Stockholm,,, hm värdelöst skulle jag tycka men det ingår ju i jobbet så. Tobbe kom hem idag efter en rätt tuff vecka och ska nu vara hemma till nästa söndag! SÅ mysigt då får jag snart träffa honom igen

Lördagen den 30 januari 2010 kl. 07:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-28

Ojoj- nu är jag helt slut och måste nog ha en vilodag med motionen i morgonen. Det är så tråkigt att ha vilodag men man måste ha det ibland. Jag gick 4 km på gåbandet i morse i ganska tufft tempo stundtals. Sen efter jobbet åkte jag direkt till Hamreskolan och till mitt första pass med Pilates Spirals ( uttalas spajruls ) förlåt alla jag terrat med att kalla det för ( spirales, Uttalas som det stavas ) .. alltså detta var jätte skönt men känner mig helt mör ikroppen nu och behöver nog vila för två pass på en dag är nog för tufft även om Spajruls inte var så jobbigt rent konditionsmässigt men det är ändå otroligt jobbigt för kroppen coh musklerna framförallt, Men som sagt det var skit bra genomkörare för kroppen. Härligt att jag är i gång med motionen. Hoppas vikten trummar på ett tag till nedåt det går sakta nu! Trött trött,, jag ska bara vänta in Johnny som borde komma snart innan jag ska lägga mig och förbereda mig för veckans sista arbetsdag. Godnatt alla!

Torsdagen den 28 januari 2010 kl. 21:19

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-27

I dag har det varit ett jävla skitsnöväder. Och inte fan hinner de med och ploga heller tydligen. Man bli så less. Och nu när Jonny fick åka akut till Borås i snövädret så tänkte jag passa på att ställa in bilen i garaget. Och jäklar vad jag fick skotta för att få in bilen SUCK. Inte lätt att vara gräsänka i snökaos. Sen fick jag även skotta vår lilla ingång, Så det tar ett tag inann man kommer in. Jag har idag köpt mig en yoga matta för jag ska ju börja på spirals i morgon men jag vet inte om yogamatta är rätt matta. Hittar ingen speciell pilatesmatta i alla fall.  Så jag hoppas det ska funka. Somnade rätt skapligt. 

Torsdagen den 28 januari 2010 kl. 08:28

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-26

Att jag gick upp när klockan ringde och dessutom åkte tidigt för att gå på bandet är en gåta kan jag säga,, så himla trött men ändå så fightar jag mig upp. I dag gick jag lite tuffare på bandet för att vakna till lite – jag gick 38 minuter plus 5 min cool down- men istället för att gå längre tid idag så gick jag snabbare under vissa perioder. Ja det är så häääärligt! Jobbet flöt på. Maria och Snessan borta och jag med min onda nacke gnetade på- Jag skulle till läkaren idag vid kvart över 3 så jag hade redan begärt att få gå hem lite tidigare idag men det blev ännu tidigare än bestämt då våra fåtöljer helt plötsligt kom hem idag! Så jag åkte hem och tog emot chauffören och han kånka in fåtöljerna så nu står de i hallen och blockerar.. vilka jäkla stora kartonger alltså och tunga. Jaja. Sen iväg till sjukgymnast med nacken och det var en massa tillsägelser om hitan och ditan. Jag ska bygga upp mukelaturen i och kring bröstet, magen och axlarna mina axlar är 2-3 cm för långt fram i min hållning som jag måste ändra om jag ska kunna bli bättre. Fick citadon för värken men vet ej om jag hämtar dem,, ska ju köra bil och det går ju inte då…. Sedan åkte jag till Salong Jonas och blev klippt vilket är fantastiskt skönt. Men det var ett irritatiosnmoment före mig som aldrig gick vilken jäkla subba alltså.. usch. En del är så himla ego. Jag blev 20 minuter sen för att hon tog över showen… SUCK! i kväll ringde en granne och spydde lite galla över NVS som vi anlitar när det blir knas med vatten och värme. Ja jösses,,,, Ingen rast ingen ro! Nu ska jag kolla på mästarnas mästare.

Tisdagen den 26 januari 2010 kl. 19:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-25

I morse var jag trött som bara den men orkade mig upp till motionslokalen i tid. Men gåbanden var strömlösa och jag som inte direkt är begåvad med tekniska finesser visste ju inte alls vad jag skulle göra så jag satt mig på motionscykel och cyklade 30 minuter,,, satans jobbigt för benen alltså det var länge sedan jag cyklade. 7 km blev det på 30 minuter- inte så dåligt ändå tycker jag. På jobbet är vi mer eller mindre skruttiga många av oss. Jag har vanisnnigt ont i nacken, Maria ryggskott och Snessan stackarn ska in på en akut operation. Hoppas det går bra. Efter jobbet åkte jag till Grillby och lämnade protokoll i Karins Klums brevlåda,,,( jag glömde lämna dem i går när jag var i Grillby HM )  hon är revisor och kollar av våra protokoll. Sen åkte jag hem.. Somnade rätt tidigt.

Tisdagen den 26 januari 2010 kl. 07:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-24

I morse vaknade jag vid 7 och övervägde om jag ska ta en promenad eller inte men jag hade sådan värk i nacken och axlarna att jag kände att jag inte skulle kunna gå avslappnat. Så jag gjorde mig i ordning och åkte till farmor Märta vid halv 12 efter div skidlopp på tv. Jag var väl kvar dryga timmen. Jag blir lite vemodig och nedstämd när jag tänker på hur hon har det på sitt rum. Hon äter vid fasta tider och dessemellan ligger hon och håller koll på klockan så att hon inte missar nästa fika/matstund. Usch det är deprimerande. Jag känner så för min farmor. Vi pratade lite gamla minnen och hon berättade lite om när jag var liten. Min goa farmor. Efter besöket på ormvråken åkte jag så till Daggkåpan och hälsade på Carina som är på rehab där efter sin operation. Jag åt min medhavda lunch och sen blev jag bjuden på nygräddad ananaspaj- mums jätte god. N1anw kom på besök också så jag fick träffa dem bägge. Jättemysigt! Moster Kerstin var så klart där också- det var ju hos henne och S-O vi var. Kerstin tog ett foto av oss tre som ni kan se här i albumet familjen och släkten. Vid 15 – tiden åkte jag till Grillby- åt resten av maten jag hade med och sen upp på handboll. Angela paxade åt mig . Elsie var där också så supporterskaran var på plats. Men det hjälpte inte- Damerna förlorade stort mot STIK som egentligen innehöll massa fd a-lagsspelare från HF. Sen hem till Villbergaby igen där jag fick mat av mamma och träffa Tobbe. Så mysigt. Nu åker han i väg en vecka igen. På torsdqag ska han skjuta salut för kungen på sin kungens namnsdag. Nästa vecka ska vi fira Malin som har fyllt 18 år. Ska bara komma på något att köpa. När jag kom hem var Johnny på Rönnby och hjälpte till med deras dator som krånglar. Men jag såg att han jobbat på bra hemma. Dammsuget och golvtorkat. Samt det nya dörrhandtaget på plats. Bra jobbat gubben! I morgon ska jag försöka jobba trots onda nacken hoppas det går bra.

Söndagen den 24 januari 2010 kl. 21:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-23

Jag vill försöka få bort min huvudvärk och spända onda nacke och fick därför för mig att jag skulle ta en promenad trots allt. Jag tycker det är ganska tråkigt att gå på bandet tex men även ute kan det vara trist om man inte har ett mål med sin promenad. Så jag ringde svärmor och svärfar och frågade om de bjöd på mellanmål och skjuts hem om jag gick ut till Berga där Ingvar nu bor under Joceks semester i Thailand. Självklart sa dem och då gick jag. 5,4 km enligt kartan och det tog 1 tim 7 minuter och 44 sekunder men det skulle gått mycket fortare om det inte var så halkigt och spårigt. När jag kom fram så fick jag stekt ägg och ostmacka,, Mums det satt fint, Vi löste melodikrysset tillsammans hör och häpna men jag hade inte så mycket att komma med, Lite grann hjälp var jag kanske men det där kunde de själva 🙂 Tack för en trevlig förmiddag och skjutsen hem. På eftermiddagen åkte så Johnny och jag ut och spenderade lite pengar! Vi handlade till katterna, en hallmatta , nytt dörrhandtag och faktiskt 2 st fåtöljer som vi får hemkörda nästa vecka. Äntligen börjar vi få saker och ting på plats bit för bit. Jag gjorde taco i ugn och nu ska vi bara softa framför tv:n med ett glas limetto.  I morgon ska jag så äntligen få träffa Tobbe igen saknar honom så himla mycket. Godnatt alla.

Lördagen den 23 januari 2010 kl. 19:52

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-22

I dag vaknade jag illamående och kraftig huvudvärk som sedan gick ned i nacken och axlarna, Det känns som jag har ett ryggskott i nacken och huvudet, Illamåendet la sig mitt på dagen men huvud coh nacken gör fortfarande ont. Vete katten vad jag gjort för något. Men kanske jag suttit fel eller nåt. Ja vi får hoppas att det är övergående! Svårt att ligga också då det spänner ordentligt i nacken. Johnny jobbade sent idag så jag tittade på handboll (Sverige förlorade en mycket tuff och jämn match ) själv och åt middag. Tobbe kom hem idag på permis och jag åker till Grillby på söndag för att få träffa honom men också för att se handbollsderby. Tobbe har haft en otroligt tuff vecka med en massa övningar. Så skönt att få höra hans röst igen efter eko på drygt en vecka. Somnade gott av ren utmattning.

Lördagen den 23 januari 2010 kl. 06:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-21

Jag var så trött när jag vaknade men ville ändå gå till jobbet tidigt för att hinna promenera på bandet. Men när jag kom dit var Mia redan på plats och sprang för fulla muggar på bandet. Så jag fick för första gången prova på det gamla bandet och jag måste säga att det var en avsevärd skillnad. Inte mycket till finesser på det bandet inte men man blev banne mig trött ändå. Jag gick 56 minuter för att kompensera att jag inte kan lägga in lite motstånd och så… Ja det var riktigt härligt! Mia sprang 7 km hon på nya bandet- Jag blir imponerad. jag kände mig som en 80 åring bredvid henne men det var fantastiskt kul att ha henne som sällskap där uppe. Jag ska se om det går att få till att svärfar kan hänga på. Det beror ju på hur tiderna kommer att passa honom.. jag vill ju gärna ha det gjort tidig morgon vecka som helg,, men vi får se. Ska försöka få med mig Tobbe också då han är hemma. Det var mycket strul med videkonferenserna idag och eftersom jag inte lärt mig systemen ännu så får de andra hålla på och jag svarar.  Vi hade avdelningsmöte kl 16 där vi tog upp statistik, SM mm. Mitt första möte som ICA anställd. Johnny är tvungen att jobba över så han kommer hem när jag har somnat, jag är seg så jag knoppar nog snart eller åtminstone läser lite innan jag somnar! Tjejresan vi så länge pratat om är bokad idag nu så den 8 april bär det av till Göteborg. Ska bli hur kul som helst! Godnatt alla!

Torsdagen den 21 januari 2010 kl. 21:02

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-20

I dag har jag haft en motionsfridag. Och det var ganska skönt om än man känner att man så gärna vill. Men som sagt man behöver nog vissa vilodagar. Arbetsdagen flöt på som vanligt. När jag kom hem gjorde jag i ordning helstekt fläskfile i ugn med ris och god sås. Sen tvätatde jag och tittade på ännu en bedrövlig handbolls match elelr nja.. Polen var ju bra både målvakten och skyttarna men öndå att missa 4-5 solklara frilägen gör ju att man förlorar med 3 bollar. SUCK! Nu måste de vinna mot Tyskland på fredag annars är det slutspelat. Johnny kom hem vid 21. Och om hans dag får ni läsa på hans blogg. Somnade vid halv elva.

Torsdagen den 21 januari 2010 kl. 08:07

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-19

Skulle haft en fridag från träningen i dag men bestämde mig för att ta den i morgon onsdag istället då jag jobbar sent så jag gick 35 minuter på bandet innan jobbet. Härligt men nu ska jag jobba tidigt i morgon också eftersom Emma kommer in C då Maria vabbar. Men det är ingen ko på isen  Har haft träningsvärk idag efter gympapasset. Jag var också på introduktion för nyanställda på ICA och det var ett givande samtal trots att jag ändå visste det mesta. Johnny åkte efter jobbe toch hämtade hem Chips. Hon verkar må ganska bra förutom sin urinsten. Hon ska få operationstid om ett par veckor – men hon har fått specialfoder som Kan lösa upp njurstenen. Denna mat kan även Bissan äta så det blir ju inte några matproblem så. Jag saknar Tobbe otroligt idag och har inte hört något sen i fredags. Han ska ju vara på övning tror jag sedan i måndags men jaja. Hoppas att allt är bra med honom. Jag såg den bedrövliga handbollsmatchen mot Slovenien. Nu är det skärpning i kväll mot Polen som också de verkar starka.

Onsdagen den 20 januari 2010 kl. 07:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-18

Ny arbetsvecka och mina blå slogs upp 04:45. Tänk det är tidigt alltså. Men det var bara att kliva upp packa väskorna med mat och träningskläder och så i väg till jobbet. Jag tränade 45 minuter på gåbandet inkl 5 minuters cool down. Var bra trött men det är härligt! Jobbet idag var lite halvt hysteriskt men under ett vanligt lugn! Mia var tillbaka från sitt skidäventyr i Harsa och Sness och Eva var tillbaka från Mimer. De hade alla haft en underbar dag hos Lotta i går så typiskt att man inte är begåvad med lokalsinne. Hade verkligen velat vara med där. Backoffice ringde mig och bokade en introduktion för mig i morgon kl 13 gällande allt som rör mig som anställd på ICA. Ska bli spännande. Efter jobbet åkte jag till ”Joker” och handlade i väntan på att mitt gympapass skulle börja. Ja ni läste rätt jag ska börja med gympa för första gången på 12 år. Jag hade en provträning idag och där var jag mitt ibland en hel drös tanter i ålder 55 och uppåt. En tant fick ha hjälp till alla ggr hon behövde resa på sig när vi joggade runt och när hon skulle hålla balansen. Herre gu jag hade hamnat i ett riktigt pensionärspass men se det passar mig just nu för man tar ju i efter sin egen förmåga och här var det inga hopp vilket passar mig mycket bra. Jag joggade 3 varv i en gympasal lika stor som Grillbys gympasal ggr 2 vilket är helt otroligt ni vet jogga det är sånt jag inte sysslat med sen jag var tonåring kanske,. Ja herre gu det var riktigt dråpligt men å så roligt och så skönt för min kropp. Axlarna och nacken kommer att må mycket bra av detta. Känner mig så NÖJD! Jag kommer att gå dit nästa vecka också. Nu har jag precis duschat och väntar på att Johnny ska komma hem och berätta hur det gått för Chippen idag. Om detta får ni läsa i morgon. Idrottsgalan hägrar nu sen sängen. Godnatt!

Måndagen den 18 januari 2010 kl. 19:51

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-17

Ingen bra dag idag alls. Jag vaknade som vanligt kvart över 7 och gick upp åt lite frukost och tog det lugnt. Sen gjorde jag mig i ordning för att åka utt till Lotta på Gäddeholm, min chef. Vi hade nämnligen familjedag där ute idag men jag kom aldrig fram –  jag körde vilse totalt och irrade bort mig, jag ringde till Snessan och Maria som jag hade telefonnr till men ingen hade möjlighet att svara så efter 1 timme och en kvart ungefär gav jag upp . Vi hade ju tid på strömsholm med Chips så jag måste hem. Det var synd att jag inte hittade fram till Lotta. Hade planerat för en härlig promenad på hennes domäner. När jag kom hem åktes det så med Chips till Strömsholm och där tog dem henne kvar för observation. Det de kunde se var urinsten som de kanske måste operera bort och att hon hade en stor hårboll som inte kommer ut men som ska ut bakvägen så att säga. Vet ej hur de kan lösa detta. Jag gick sedan i alla fall en promenad fram till ICA Skiljebo och tillbaka. Så jag fick motion till slut. Ingen rolig söndag som sagt!

Måndagen den 18 januari 2010 kl. 05:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-16

I morse fick jag sova tills jag vaknade och det innebar 07:15 ca. Gick upp på toa. Åt frukost och sen i väg till Maxi och handlade. Kl 10 ca gick jag ut på en promenad som tog dryga 52 minuter. Härligt att få komma ut igen. Tittade på mycket skidor på tv idag . sen vid halv 4 kom Ingvar och hämtade oss och då åkte vi ut till Berga då Jocke är i Thailand. Ingvar är djur och husvakt under tiden så därför firade vi hans födelsedag där ute. Larsa och Eva var där också. Och vi fick som vanligt god mat och dryck! Vi kom hem vid 22:30 ca. Mätta och belåtna. Njuter av att det är en ledig dag till innan arbetsveckan börjar igen på måndag! Godnatt alla!

Lördagen den 16 januari 2010 kl. 23:11

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-15

Även denna sista arbetsdag i veckan orkade jag upp tidigt för att gå på bandet innan jobbet. Mycket skönt att jag nu kommit i gång igen och jag har haft sådan tur att det inte varit någon där när jag kommer så att jag får köra mitt pass utan att känna att någon vill ha min plats på gåbandet. 45 minuter blev det idag inkl 5 minuters cool down. Jag älskar Cool down. Så suveränt. Och eftersom det inte är någon bokning så måste det ju vara först till kvarn så jag går mina minutrar jag. Hur som helst så var arbetsdagen lite smått kaotiskt under ett behärskat lugn. Vi hade två telefonister på annan ort för att testköra det mobila systemet och det funkade si så där kan vi säga så det blev lite hett med samtal ibland men vi tog dem ett och ett på ett mycket behärskat sätt. Vi hade trevligt vi som var på plats ( De 3 M:na Maria, Mary och Marie ) hihi. På kvällen åt vi mat och slötittade på TV. Johnny har ju gått upp 04:25 hela veckan och jag 05:15 så vi har varit möra. Ser fram emot en helg nu med vila mellan aktivieterna som finns inbokade. Messade med Tobbe som nu är på Berga. Han har natttjänstgöring denna vecka och tycker inte det är särskilt skoj, Jag tror han börjar ledssna på lumparlivet men vi hoppas att han står ut för tiden går ändå rätt så snabbt. Och sen är det ju alltid så att har man varit ledig i 3 veckor som han har så är det trögt att komma i gång igen. Ha en trevlig helg!

Lördagen den 16 januari 2010 kl. 09:32

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-14

Gick på bandet i morse också – så himla seg på att gå upp och i väg men jag går mina 40 minuter på bandet inkl cool down. Skönt! I dag har jag nog kännt mig rätt så pigg på eftermidadgen vi flamsade och ahde en skön stund mellan 14 och 16. Magnus W var och hälsade på och han blev något paff när han såg mig. Det var ett och ett halvt år sedan så jag förstår honom. Efter jobbet åkte jag till Sjukhuset i Enköping och hälsade på Carina. Hon såg rätt pigg ut tycker jag och sa själv att hon mådde oförtjänt bra. Men jag tycker hon är förtjänt att må bra så mycket strul som hon råkar ut för. Efter detta åkte jag hem till mamma och fick en data kabel av pappa samt kokt potatis av mamma.  Åkte hem och lagade mat och sen ska jag nu snart lägga mig för att ladda inför morgondagen med motion och jobb!

Torsdagen den 14 januari 2010 kl. 21:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-13

Jag gick på gåbandet idag också. Skönt om jag kommer i gång ordentligt! Det finns inte så mycket att rapportera om idag! Jobbet har flutit på. Det som hände idag var att Nina gav mig foton på mig förr och nu och det var tragiskt att se men ändå nyttigt! Här ser jag verkligen att något har hänt med min vikt. Jag tycker bilden på mig från förr är otäck nästan!  Men jag delar med mig av den för det är ju det här som är sanningen!

Torsdagen den 14 januari 2010 kl. 05:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-12

I morse var jag inte riktigt lika trött som i går så då parvlade jag mig upp när Johnny åkte och packade mina grejer och åkte till Jobbet. Var på plats 06:20 och gick då till Gymmet och gick på gåbandet. ÄNTLIGEN ett motionspass – det var länge sedan. Jag gick totalt 35 minuter på gåbandet men de sista 5 minuter är ju cool down. Det är jäkligt effektivt och bra alltså för man känner sig helt ok när man kliver av bandet efter att succesivt trappa ned farten och få ned pulsen. Se har det periodvis idag ringt på lite mer. Efter jobbet åkte jag hem och fixade pasta till köttfärssåsen. Sen kollade jag på slalom och sedan åt vi vid 19 när Johnny kom hem. Ska nu kolla tv innan sängdags- orkar jag ska jag gå på badnet i morgon också! Godnatt! OBS Carina har opererats idag och mår efter omständigheterna väl enligt Carina´s mamma! Krya på dig Carina så ses vi snart!

Tisdagen den 12 januari 2010 kl. 19:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-11

Jobbardag igen och jag kunde givit en miljon för att få ligga kvar i sängen idag men eftersom jag inte har en miljon så måste jag ju gå upp så klart. Inget särskilt hände på jobbet utan det var som vanligt! Jag skulle idag börja på ett gympa pass men så var ledaren sjuk så det blir start nästa vecka och jag som var så laddad att få komma i gång med motion igen. Hursom helst jag åkte hem och gjorde ordning mat för både i kväll. matlåda i morgon samt middag i morgon och matlåda på onsdag! Skönt att ha det gjort. Ska bara koka pasta i morgon när jag kommer hem. Johnny och jag la oss för att titta på Morden i midsomer och vi somnade båda två – hm typiskt. Vi får väl titta om på den!

Tisdagen den 12 januari 2010 kl. 07:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-10

Vaknade inte förrän kl 9 och det var länge sedan jag sov så länge. Ordnade med frukost och bänkade mig sen framför tv för att kolla in div sport. Sen plockade vi bort alla julsaker. Skönt men ändå tomt på något sätt. På eftermiddagen kom Tobbe och Malin och fikade. Tobbe hade varit på Stadium och köpt kängor. De var kvar en timme kanske. Han åker ju tillbaka till det militära i dag i gen :(.  Jag åkte sedan till Enköping och kollade på fotboll med AFS. Nordia förlorade med 1-0 tyvärr. Innan matchen var riktigt slut åkte jag så ner till JOar för helgens höjdpunkt nämnligen Bio med mina systrar W. De båda systrarna var nog mer besvikna på filmen än vad jag var. Jag tyckte den var riktigt bra och jag tycker det var skönt att det inte var så mycket våld i den. Kom hem vid halv 10 och då tittade vi på Johan Falk en stund men det var en riktigt B-produktion faktiskt! Kollade på En annan del av Köping och sen la jag mig och sov.

Måndagen den 11 januari 2010 kl. 07:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-09

Lika kallt som vanligt när jag slog upp mina blå! Det var t om nästan kallaste dagen på det här året över 26 grader. Att min bil startar som en klocka är ett under! En sömndrucken Johnny fick ge Chippen medicin på sängkanten idag för jag skulle i väg till Grillby och kunde inte vänta! Väl framme i Grillby fick jag Taco lunch av mamma och pappa och tittade på lite skidor. Vid 13 kom Tobbe hem från Malin och packade snabbt sina innebandykläder. Halv 3 var det så dags för matchstart. Jag och Stig fick offra oss på sekretariatet. För oss gick det riktigt bra men vi hjälptes åt i bland då det blev mycket av och på med klockan. Jag träffade Yvonne och Rolle och Kina. Jätte kul att träffa vänner från Grillby – man är ju så sällan där numera! I alla fall på samhället så man träffar andra än familjen! Matchen slutade 4-4 och direkt efter jag skrivit under protokollet åkte jag hem där mamma och pappa och Johnny väntade på mig för färd till Rönnby på middag! Det var som vanligt mycket mat och gott allting. Trevlig kväll med föräldrarna. Magen stod i 8 hörn. Jag tittade på Stjärnorna på slottet när vi kom hem sedan somnade vi gott.

Jag skulle vilja be er läsare om en tjänst! Alla ni som är inne och läser min blogg under helgen 9-10 januari kan ni vänligen skriva ert namn som kommentar till inlägget 2010-01-08. Tacksam för detta ……

Söndagen den 10 januari 2010 kl. 10:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-08

Lika kallt som vanligt när man sticker ut näsan. Jag är så tacksam för rutvärmaren jag fick av N1anw – att jag inte tänkt på detta själv! Nåväl på parkeringen på jobbet märkte man att det var en klämdag av högsta rang. Jag fick nämnligen plats med bilen på parkeringen framför glashuset. KANON! Det var rejält lugnt på telefonerna idag! Vi passade då på alla att göra en interaktiv utbildning om ICA. Efter jobbet åkte jag till Kalasgott och köpte en liten godispåse åt mig själv och en STOR påse till Johnny. Det var skillnad på påsarna vill jag lova.  Sen hem och lagade kalkonfile och potatisklyftor. Sen tittade vi på engelska deckare resten av kvällen och jag somnade väl av och till. Jag skulle vilja be er läsare om en tjänst! Alla ni som är inne och läser min blogg under helgen 9-10 januari kan ni vänligen skriva ert namn som kommentar till inlägget 2010-01-08. Tacksam för detta …… Ha en bra helg trots kylan!

Lördagen den 9 januari 2010 kl. 08:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-07

Jobbardag igen och den här veckan känns konstig! I morse kändes det som måndag men på eftermiddagen som en fredag! Johnny och jag åkte ungefär samtidigt i morse och jag måste bara säga TACK anette för rutvärmaren. Jag slapp skrapa framrutan både i morse och när jag skulle hem i kväll. Jag fick tillgång til en massa saker på jobbet i dag och det är kul att fnula med lite nytt. Jag måste ju lära mig lite olika saker nu när jag är ICA anställd. Kul! I morogn ska jag göra någon slags webbutbildning! Kvart i 3 fick Johnny veta att han skulle köra tågbuss till Falun så han lär bli sen i kväll. Mammas bil som Tobbe har när han är hemma har fått nytt batteri idag så nu ska nog den funka! nu ska jag krypa ned i soffan under täcket och kolla TV. Och vänta till Johnny kommer hem så vi får ge chippen medicin!

Torsdagen den 7 januari 2010 kl. 20:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-06

Idag är det en så där riktigt isande kall dag igen. Jag skulle gå till Konsum och handla tänkte jag men ack vad jag frös bara jag stack ut hakan –  minus 22 var det på termometern. Buuuuurrrrrrr. Jag fick sätta på bilen och ha den i gång 20 minuter innan jag kunde börja skrapa rutorna. Fy fan vad det sitter i den här kylan alltså! Jag åkte och handlade det jag behövde och sedan hem igen. Jag hade N1anw på lunchbesök i dag på sin genomresa på väg till Söderbärke. Jag bjöd henne på tacos och så fick hon lite vaniljglögg till efterrätt. Jag fick en rutvärmare av henne – så otroligt shysst så nu ska jag väl slippa skrapa framrutan i morgon åtminstone. Tack käre kusin. Det var kul att se henne även om man nu för tiden ser mindre av henne . Johnny och jag har bara sedan lodat inne hela dagen. Johnny mest vid datorn och jag mest vid tv:n. Ska äta tacos i kväll igen till Sprängaren så att även Johnny får äta detta. Han älskar Tacos: I morgon är det jobbardag igen.

Onsdagen den 6 januari 2010 kl. 18:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-05

I dag var det min ”storasyster” Carinas födelsedag! Grattis Grattis.  Jag kan säga att jag är rejält trött på kylan nu. I morse fick jag sitta i bilen 20 minuter innan jag kunde skrapa bort isen från rutorna. Det är en sådan läskig hinna pga kylan som gör att isen sitter som berg. Helt sanslöst jobbigt! minus 20 grader är för kallt alltså! Nåväl jag kom till jobbet och kunde tillbringa hela dagen inomhus utan att frysa men när vi sen skulle hem så var det snorkallt och lite is hade återigen fastnat på rutorna men inte så mycket som i morse! Burr… Väl hemma åt jag mat och sen bänkade jag mig i soffan med täcke över mig! Johnny har haft en händelserik färd hem från Holland med mycket snökaos mm. Jag behövde dock inte hämta honom i natt – Johan skjutsade hem honom! Tittade på JVM-bronsmatchen mellan Sverige och Schweiz och Sverige vann med 11-4. Jag tycker det är bra gjort av lilla Sverige att komma 3:a i världen. Vi i vårt land ska alltid tro att vi är världsmästare på förhand och att vi ska vinna pga gamla meriter etc. Kanada och USA är ju inte vilka bonngäng som helst precis så att någon kan ha kravet att Sverige ska vinna mot dessa lag är ju horibelt. Chansen finns alltid men att ta det för givet och att känna besvikelse över att vi inte kom till Final är överdrivet tycker jag! Niklas Wikegård är en riktig tjurig liten barnrumpa. Katten börjar nu må lite bättre tror jag för jag såg henne både dricka och äta för första gången på riktigt allvar de senaste dagarna!

Onsdagen den 6 januari 2010 kl. 08:37

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-04

I morse när jag vaknade stängde jag till de rum vi har dörrar till för att underlätta för svärfar att hitta katten när medicin ska givas. Sen åkte jag iväg efter mycket skrapande till Jobbet. Trött var jag då jag suttit uppe och kollat på Hockeyn. Sverige förlorade mot USA i JVM med 5-2. Egentligen var Sverige minst lika bra men USA tog till vara på Sveriges slarv. Domarna var inte direkt blågula heller men att skylla på domaren är ju inte riktigt sanningsenligt ändå! Jaja det är bara Hockey. Jag tycker småkronorna är duktiga och hoppas att de kan ladda om till att ta bronset från Schweiz. Jag var inte så trött på jobbet trots nattsudd! På kvällen lagade jag matlådor och sen tittade på Sprinten på TV i Tour de Ski. Så spännande- Emil Jönsson och Markus Hellner kom 1:a och 2:a. Efter detta kom Ingvar och gav kissen medicin. Jag hade letat överallt efter henne utan att hitta henne men så satt hon i Tobias fönster bakom gardin och hoppades att ingen skulle se henne så hon skulle slippa medicinen! Det gick ganska bra att ge henne medicinen. Svärfar är duktig på det där. VId 21 tiden pratade jag med Johnny då var de utanför Hamburg och hann absolut inte med färjan hem. Så de fick fortsätta köra ett tag in i Danmark och sen ta in på hotell där. Att inhandla alkoholhaltiga drycker kunde de nog bara glömma kan jag tänka mig då det blev så sent allting! Så typiskt när man är där och har resan betald. Det är ju då det verkligen är valuta för pengarna som alkoholen kostar! Men jaja! Jag somnade strax efter vi hade pratat helt utmattad.

Tisdagen den 5 januari 2010 kl. 07:46

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2010-01-03

Tillägg till dagen: Svärfar kom vid 20:30 och efter en liten stunds bök så fick han tag på chippen så vi kunde ge henne medicinen! Hon verkar lite trött och apatisk tycker jag och blir lite orolig- känner igen lite tendens av Alpha från hennes sjukdomstid. Men vi får hoppas att medicinen ska hjälpa! Ingvar kommer två ggr idag och ger katten medicin!

I dag är jag seg efter dels nyårsfirande och dels Konserten igår. Och jag börjar tröttna på den här jäkla kylan. Men vi börjar med nyårsdagen då vi bara slappade hela dagen – jag var inte utanför dörren och det var riktigt skönt för min nattsömn var störd av några ungdomar som började skjuta smällare och raketer vid 02:30 här i gångerna mellan husen. Efter en timme först blev det lugnt på dem! Jag läste ett tag och jag kan säga att jag nu äntligen läst ut kinesen. Den är lång men bra! Läs den som sagt om ni inte gjort det. Den 2:a alltså i går vaknade jag och var seg fortfarande. Men vid 3-tiden åkte Johnny och hämtade katterna och jag hoppade in i duschen. När Johnny kom hem var det lite tjorv med Chips. Hon hade svårt att kissa och skvätte små fläckar överallt med lite färgat urin såg ut att vara lite blod i. Vi övervägde att ringa Strömsholm och gjorde det också till slut! Där rådde de oss att omgående åka in då urinproblem och katter inte är så bra. Kan lätt bli permanenta njurproblem. Så trots att både Johnny och jag skulle på konsert i dag på Klara Hall i Enköping (Uno Svenningsson) så bestämde vi att Johnny skulle åka med Chippen. Och jag jagade rätt på Carina som gärna följde med. (N1anw hade fullt upp med annat och gillar nog inte UNO så bra) men jag tror Carina var helnöjd och jag är glad att hon följde med. På plats träffade vi Herr och fru Forsström och Bylund. Hela kvällen var jätte-trevlig, (foton kommer på bloggen vid senare tillfälle då jag hittat rätt på min kabel som envist är borta.) jag träffade flera bekanta och vänner där. Bl a Tommy och Annelie, Johan G, Anne-Marie E m fl. Sen kände man igen nästan alla ju och det kändes som en riktigt flashback. Jag har ju inte visat mig knappt i Enköping på 15 år typ så det var konstigt men faktiskt rätt kul!  Uno var fantastisk. Han har en sådan härlig röst den mannen. Hasse P och jag redde ut vårt släktskap en gång för alla ( hahaha) så nu kan alla parter släppa detta. Johan G ( Victorias Johan ) var riktigt kul. Vi skämtade med honom då han inte är direkt kort och så stod han framför lilla mig som dessutom satt ned så första omgången såg jag knappt Uno. Men jag sa inte till förrän i paus! Så då ställde han sig bakom mig en stund innan han drog till ett annat hörn i rummet tillsammans med sin kompis. Så hela andra akten såg jag Uno klart och på nära håll. Tack Johan. Hahaha — Du var jättekul.

Victoria du kunde ha fått mig på besök på natten. Jag sa nämnligen att jag skulle åka och hälsa på dig och Nathalie och då sa han att det passade bra då på natten.. hahaha– med andra ord tyckte han att jag skulle ta vägen via Bålsta hem till Västerås. Njae– gjorde inte riktigt det. Men vi får träffas ändå snart!

Vid 23:45 åkte Carina och jag hem. (kan bara säga att det var snorhalt ute i går ) Och vi hade haft en jätte trevlig kväll. Jag hade dock glömt att ta med något att äta och blev hungrig. Så jag åt ett antal kex med ost när jag kom hem. Men vatten hade jag druckit bra på kvällen i alla fall. Chipsen har fått antibiotika och smärtlindring mot infektion i njur och urinrörstrakten. Och Johnny som åker till Holland idag – vi måste faktiskt be svärfar om hjälp för jag klarar inte av att spruta medicin i munnen på katten. Så typiskt att detta händer när Johnny ska bort. Och Johnny missade ju dessutom konserten i går men så får det bli ibland! Ha det bra!