November 2009

2009-11-30

Idag säger vi grattis till Kusin Anders. Han fyller 43 år idag! I övrigt har jag i dag gått en promenad runt Scandic/VL området sedan har jag jobbat. Var på banken och en snubbe hade en massa penagr i en plastkasse – herre gu jag hann inte med att luncha för hans skull! Vilken tid det tog för tjejen i kassan att räkna och få in det på rätt konto!  Jaja men så är det ibland! I går orkade jag inte skriva men kan berätta att Johnny och jag var till Kvicksund och köpte soffa. Johnnys kusin Jessica och hennes man Rikard har köpt en sommarstuga med tillhörande lösöre och då blev soffan över och vi blev intresserade. Det är inte vad vi egentligen tänkte från början men den är i mycket gott skick och ett bra alternativ för den vi har nu är inte kul! Vi kan ha denna för oss nya soffa och så ska vi köpa in två fåtöljer och ett nytt bord. Så klarar vi oss ett tag. Kanske får måla om men det får vi se senare! Vi donade också med att sätta upp vår juldekoration. Och så drack vi glögg med smak av saffran och äpple.  Nu efter jobbet ska jag åka och handla och sedan åka hem och fixa mat och tvätta lite samt slappa i soffan. Måste se Fagervik!

Måndagen den 30 november 2009 kl. 16:48

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-28

Dagen började som sig bör med en promenad. Jag gick den lite längre svängen fram till Konsum runt guldkullen och tillbaka. Jätte skönt men så irriterande med alla respektlösa hundägare. De har hundarna lösa och ropar inte till sig hunden när de kommer nära mig och nosar och har sig – dessutom tränar de apport på gångbanorna. Nej har man hundar på promenad längs offentliga gator etc så koppla hunden för tusan. Efter promeanden åt jag frukost och sen åkte jag till Rusta och köpte köksgardiner Och började sedan hemma att dona med sakerna till advent. Halv 4 var vi i Enköping. Vi var på Joar och tittade på när Isak hade dansuppvisning! Det var jätte kul att se och de var jätte duktiga.

Bilderna är suddiga då de ständigt rörde på sig det är ju dans emn man ser gasnka tydligt Isak ändå på bilderna tycker jag.

   

Efter Dansuppvisningen åkte vi till Akropolis och åt mat och firade Lukas som fyllde år i måndags. Vi var 30 personer på plats där och det tog lite tid med att få in maten och så men trots ägarens buttriga sätt så gick det rätt så bra tycker jag. Om man inte stressade så funkade det.. och alla fick det de beställde till slut. Jag fick faktiskt beställa in en barnportion oxfile och det var ju shysst! Nu åt jag ju inte ens den men ändå! Sandra hade sedan kaffe och tårta som hon bjöd på och det var hur gott som helst. Ja jag åt en bit. MUMS!

 Lena och jag – haha vilken bild!

 Johnny, Thomas, Sune, Ganska fint i resturangen ändå!

mamma. Lukas och pappa

 Emilia och mamma Anna-Clara 

 Johnny och mamma

 Lukas sitter och väntar på att få öppna presenterna.

 Och här fick han äntligen öppna dem!

 Här är korthajarna- Isak, Erik, Lukas och Markus

 Sandra och Thomas är nöjda med dagen

Vi åkte hem strax efter 20 och det var en trevlig eftermiddag och kväll!

Söndagen den 29 november 2009 kl. 08:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-26

Gick 33 minuter i morse och det var skönt. Har dock haft ont i musklerna i dag vet ej vad som händer men vissa säger att jag kanske fått influensan andra säger att man kan få ont av viktminskningen för att musklerna inte hänger med och en del säger att jag suttit fel eller överansträngt mig! Hur som haver har jag ont. Efter jobbet åkte jag till min snälla svärmor som bakat åt mig. Tack så mycket!!! sen åkte jag hem och invänta Johnny för vidare färd till årsmöte för vår bostadsförening. Det var som ett vanligt möte kackel och klagan om vartannat men ordförande var snabb och gick från punkt till punkt i rask takt och vi slapp bli invalda i alla fall. Vi åt på BK innan vi åkte hem. Sista dagen i morgon före helg – det ska bli skönt. Godnatt!

Torsdagen den 26 november 2009 kl. 21:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-25

Ojoj vaknade med bubblig mage och diarré. Tog en stund innan jag fattade att det förmodligen var Tortellinin med ost och baconsås som orsakade denna diarré. Det var ju så gott- väldigt länge sedan jag åt så gott- hm typiskt. Jag var livrädd att jag inte skulle kunna besöka doktorn för provtagning mm i morse men som tur vad klarade jag av det. Men jag vet inte vad det är med mig och sjukhus/läkare. Förra veckan ringde jag och kollade om jag skulle lämna proverna på min distrikta och det gick bra sa hon. Sen i går efter ca 40 minuters väntan och det blev min tur sa hon att nej vi kan inte ta dessa prover här du måste till Kemlab på C-las.  Typiskt när man är svag efter dels diarré och sen fastande dessutom. Ja ja det gick till sist! Jag åkte sedan till Mamma och vi åkte till Outlet i Örsundsbro men vilket skit. Alltså det var väl inte skitgrejer direkt men det är inget ställe som pasar mig i alla fall . jag är alldeles för enkel. 99 kr för en tallrik som jag kan få 4 st för på IKEA. Nä inte värt alls mitt besök kan jag säga. Köpte dock 2 julklappar som jag inte avslöjar här. N1anw och jag skulle ha besökt Bålsta om hon hann och orkade men hennes uppsats till skolan tog all hennes tid så det får vi ta en annan dag. Jag gjorde Hälla istället. Var helt slut på kvällen somnade riktigt tidigt framför tv:n.

Torsdagen den 26 november 2009 kl. 06:10

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-23

I dag är det din Födelsedag Lukas! Grattis!!!!!!! Vi kommer på Lördag och firar dig efter Isaks uppvisning ska bli jätte kul! Sen har jag idag äntligen fått mina nya glasögon helt underbart! Jobbet gick bra och det var lagom tryck! Lite för lite för att det ska vara superkul men duger ändå absolut! Maria och jag hade ett litet möte idag med anledning av tider framöver. Får se hur det blir! Lagade mat och har sedan tittat på Fagervik! I morse vaknade jag 20 över 5 och då låg Johnny fortfarande bredvid mig och sov.. han skulle vara på plats på jobbet senast halv 6 men det löste sig som tur var. Själv var jag på jobbet i god god tid. Ingen motion idag så det känns underligt! Men jag har lovat mig själv att inte bränna ut mig! I dag har Tobias åkt ut på övning och blir borta knappa 2 veckor. Han har redan varit borta en vecka desssutom. Man saknar honom så otroligt! Han kom ihåg att gratulera Lukas via sms idag i alla fall.

Måndagen den 23 november 2009 kl. 21:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-22

Idag har det varit ett evigt regnande så jäkla trist! Men vid 12 tiden tog jag mod till mig och trotsade regnet och tog mig en promenad till Konsum fram och tillbaka. Behövde smör och då tänkte jag att jag lika gärna kan gå och handla. Och det blev ca 40 minuter. Inte illa. Johnny har fixat vår trappbelysning färdigt och det blev faktiskt himla bra.. kolla bilden! Jag hann tyvätrr inte till handbollen idag så vi får göra om det en annan gång Angela- Sorry! Men jag var tvungen att åka till Enköping ändå och då passade jag på att kolla fotboll i alliansen. Nordia vann över ESK junior med 5-0, Jag fick trevligt sällskap av Anette och Marie. Kimmen och Mathias möttes idag så det var lite familjefejd. Marie berättade också att hennes mormor som bor på Gideonsbergs servicehus och min moster Ubbi som jobbar där har diskuterat oss två ( marie och mig alltså ) tänk vad världen är liten! Det har du inte sagt något om Ubbi- men det är väl sekretessen kanske! Hur som helst känner jag Ingers barnbarn mycket väl 🙂 Godnatt alla!

Här är bilden på vår trapp med belysning!

Söndagen den 22 november 2009 kl. 20:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-21

Lördag och man vaknar tidigt som vanligt. Men glädjen i dag var att det var strålande sol ute. Så härligt! Jag tog mig en promenad på dryga timmen runt Badelunda Kyrka. Det var jätte härligt! Johnny åkte till Taxinge idag med en grupp så han slapp inte undan! hihi. Förutom min promenad har jag börjat plocka kartonger i ”Tobias” rum så vi får ordning där inne också. Ska ju ha säng och lite andra möbler där! Sen har jag tagit ett par glas vin och bara chilla! AFS och jag pratade på min altan med ljus tända och vin. (AFS var i telefonen men jag var fysiskt på altanen. ) Ha det gott!

Lördagen den 21 november 2009 kl. 22:34

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-20

I dag är jag ledig från jobbet och då passade mina svärföräldrar och jag på att åka till Taxinge julmarknad som vi har som tradition varje år.  Skitväder var det men inte så kallt ändå. Jag köpte bara lite smått, typ senap, marmelad, ost och sen marsipan till mamma och pappa. Jag köpte faktiskt också ett hängsmycke i tenn till mig själv med tillhörande kedja. En liten uppmuntran till mig själv kunde jag vara värd tyckte jag. Sen kom vi också till Taxinge Slott och deras kaffebord som är helt fantatsitskt. De har kakor, bakelser, bullar, biskvuier, rulltårtor, småkakor mm Räkmackor stora som pizzor. Helt otroligt! Jag fick nöja mig med en drömtårta som jag älskar och jag fick i mig hela faktiskt och vi tog det lugnt! Men så mycket man hade velat tagit från detta fika bord. Känns rätt bra med den här inopererade Antabussen jag har. När jag kom hem gick jag på en 35 minuters promenad i området hemma för det hade ju börjat bli mörkt. På kvällen kom sen Johnny hem med Pizza och jag åt en 8 dels pizza kanske och då hade jag inte ätit lunch. Nej en 10-del är det nog! Men jag kunde äta den och tyckte den var god faktsikt. Sen somnade både Johnny och jag gott i soffan.

Lördagen den 21 november 2009 kl. 09:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-19

I morse tjugo i sex gick jag mig ut på en 35 minuters promenad i närområdet här. Lite läskigt att gå när det är mörkt. Vi har ju en del skogspartier där jag går och det känns obehagligt! Så kan jag undvika att gå i mörker så ska jag nog göra det. Det blir typ som en KBT – behandling. Jag är livrädd för vad mörkret kan ha att bjuda på men ändå går jag för att drivkraften att verkligen ta sig ut och motionera är så stor just nu! Men vikten står typ stilla. Jag har gått ned 1,7 kg denna månad så jag känner panik- är något fel??? Men jag får fortsätta ett tag till så får vi se…. I morogn ska jag åka till Taxinge Julmarknad och det ska bli så kul! Jag har idag också varit nyttig till tusen. Jag har skickat alla intyg till försäkringskassan – och jag har ringt och boka tid för B12 och blodtryckskontroll. Och kollat av hur det fungerar med labb-proverna så nu är det klart inför återbesöket till Uppsala den 9 dec.

Fredagen den 20 november 2009 kl. 05:25

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-18

I morse tog jag en härlig men ganska farlig promenad. Jag gick strandpromenaden vid Lögarängen. Jag trodde det skulle vara upplyst den slingan men icke så jag gick i mörkret och sneglade i buskagen. I takt med att ljuset bröt mörkret blev jag tryggare och tryggare. Det blev ändå en promenad i 33 minuter drygt medans vågorna skvalpade mot strandkanten. HÄRLIGT trots allt. Jobbet var precis som vanligt- inga sensationer annat än att Ullis idag blev mamma för tredje gången till en liten pojke. Grattis Ullis! Kvällen tillbringar jag framför Tv:n.

Torsdagen den 19 november 2009 kl. 05:31

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-17

I dag har jag varit ledig så jag tog mig en promenad på 50 minuter i morse ut mot anundshög- Jätte skönt och faktiskt uppehåll. Jag har också i dag tjafsat med försäkringskassan igen. Fick beslut med posten att min överklagan inte gick igenom,, nu ska jag skicka in papper från hela 2008 också till dem. Det verkar kört men jag ger mig inte ännu! SUCK! Ska nog överväga om det inte är dags att hoppa av bemanningsbranchen. Man har ju inget skyddsnät alls! Om du inte är fast antsälld där förståss. Jaja- på kvällen träffade jag Kerstin och vi åt på Rufino. Jag förskte få till en barnportion men det vägrade han tillåta – men när han såg hur lite av portionen jag åt så fick jag med mig resten hem i låda! Så det var ju shysst trots allt. Alltid kul och trevligt att träffa Kerstin. Hoppas vi ses snart igen!

Onsdagen den 18 november 2009 kl. 06:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-16

Tänk vad tiden går fort ändå! Snart inne i julmånaden. I morgon när jag är ledig ska jag börja planera inför första advent hur jag vill ha det med ljus etc. Spännande med ett nytt hem – Mycket av de gamla får hänga med men en och annan ny liten ljuskälla blir det nog allt. Har ju både altanen, förrådet och innefönster att tänka på. Skulle nog inte vara så dumt att ha något på framsidan också men vi får se vad vi kan få till. I övrigt har denna dag varit en helt vanlig arbetsdag. Utan promenad. Jag gick ju i söndagskväll och ville då vänta tills kvällen men sen tänkte jag att jag väntar till i morgon och går en långpromenad då i stället. Ha det gott!

Tisdagen den 17 november 2009 kl. 06:57

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-15

Ingen rast ingen ro. Jag trodde jag skulle ha en hemmadag med Johnny idag men jag mitt klantarsel glömde mobiltelefonen hemma hos mamma i går så då fick jag åka och hämta den idag och då passade jag på att titta på Lukas när han spelade handboll. Det gick jätte bra för honom i det där laget tycker jag! Sen träffade jag Tobbe och Malin på Intersport men där fanns inget av värde…. Så jag åkte hem till Västerås och lagade mat så kom Tobias och Malin efter till oss och åt mat. De var till Hälla och kikade först. Tobbe ska ju åka tillbaka i kväll igen och bli borta i 3 veckor nästan… hur ska mamma klara sig.?? Ja det måste ju gå.  När Tobbe och Malin hade åkt gick jag ut på en promenad i mörkret. Var ute och gick 36 minuter. Skönt men mörkt och blött. Ska nu slappa i tv-soffan! Godnatt PS jag hämtade min ajcka jag fick av monica idag från svärmor– hon hade sytt dragkedjan som var trasig men ännu kommer jag inte i jackan tyvärr,, fattas en liten bit,,, är så less på mitt stora tält till jacka jag har nu!

Söndagen den 15 november 2009 kl. 18:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-14

Oj vilken härlig dag idag. Trots regn och rusk hela dagen. Jag har varit otroligt social så jag har inte hunnit med promenaden idag men det är en dag i morgon också. Först åkte jag till min älskade farmor och hälsade på. Jag blir ofta sentimental när jag varit hos henne men jag kände i dag att jag ändå har en enorm tur som fortfarande har henne hos mig. Hon fyllde som bekant 91 år häromdagen. Mycket är sargat hos henne men huvudet är i 100 % aktivitet och hon har koll på läget. Hon är så go. När jag frågade henne om talboken hon lyssnade på nu var bra så sa hon nja jo den är väl bra men det är för lite mord i den tycker jag. Hahaha hon är kul min farmor. Låter som hon är hård men hon är världens mjukaste och goaste. Efter besöket på ormvråken åkte jag raskt till nästa gruppboende eller rekreateringshem kanske man mer ska kalla det. Daggkåpan heter hemmet hur som helst. De intgana får bra service , mycket vällagad och god mat samt underhållning och gemenskap. Jag som besökare fick också ta del av både service, gemenskap och den goda maten. (Daggkåpan påminner en hel del om pensionat Villbergaby där jag vistades ett par dagar efter min operation.) Vem hälsade jag på där då?? jo det var min ängel N1anw som var oförskänmt pigg hade dock ont i sidan där häftapparaten ev sitter kvar men annars var hon glad och pigg och fräsch och mindre i omfång. Det var så kul att se dig N1anw. Dessutom kom Tobbe dit med dottern sin och då fick jag äntligen se honom efter hans operation och jösses säger jag bara. Han var så ruskigt olik sig. Han var riktigt riktigt snygg. Jag har alltid tyckt om dig Tobbe det vet du men nu är du extra snygg käre kusin. Skit kul att se. Hoppas du får bli kvitt dina magsmärtor bara. Storasyster Carina jobbade så henne träffade jag inte idag . Därifrån åkte jag raka vägen till mammsen och pappsen. Och åt där underbar fläskkalops med kokta morötter.. mums! Som efterätt kom Tobbe och Malin hem. Tobbe har varit ute på en otroligt tuff övning denna vecka och hade hamnat i sk Fältkoma. Ja det var riktigt läskigt det han berättade, Han sa att Mamma det är tur du inte vet vad jag gör i veckorna för då hade du aldrig kunnat sova. Hur som helst klarade han baskerprovet och det är han mycket stolt över. Och mamma är allt stolt hon också – han är superfokuserad och jätte duktig tycker jag. Innan jag lämnade Grillby åkte jag också förbi Madde. Vi ses inte så ofta längre nu av naturliga skäl- dels avståndet dels hennes skola och mitt jobb. Men vi har bokat upp en dag när vi ska åka och bara strosa hon och jag. Det ska bli mysigt! Jag har nu varit hemma i Västerås ca en timme och väntar hem Johnny först om 3-4 timmar. Äter lite tacos och sen ska jag krypa upp i soffhörnet och bara vara. Kanske ett glas rött också! Har hunnit med massor idag tycker jag och jag mår så bra! Kram alla trogna läsare ( och ni andra med så klart ) Och Tack mamma för maten jag fick med mig hem. Ovärderligt med potatisen du skalar och kokar.

Lördagen den 14 november 2009 kl. 18:47

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-12

I dag har jag inte promenerat annat än till och från bilen precis som jag lovade mig själv i går men det suger i promenadbenen verkligen. Jag längtar nu efter att få träffa N1anw och jag hoppas jag får göra det så fort hon kommit till Kerstin. Jag pratade med moster idag och allt verkar vara bra så förmodligen kommer hon hem i morgon, Apropå N1anw och operation så har jag i dag kunnat haft mina beigrutiga byxor som jag köpte någon gång 1999-2000 på C&A i Tyskland. De är inte särskilt moderna eller snygga men jag njuter av att bära dem. Ett bevis för att jag verkligen har tappat en hel del centimetrar runt midjan och stussen. Jag kommer se lite omodern och gammaldags ut ett tag för jag har inte råd att köpa på mig så mycket nytt och allra helst inte om jag kommer fortsätta gå ned vilket är tanken. Nu ska jag snart gå och lägga mig och sova för att orka med veckans sista arbetsdag på ICA! riktigt godnatt alla!

Torsdagen den 12 november 2009 kl. 22:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-11

Jag känner mig så otroligt stolt idag. Jag har nämnligen gått 5,2 km. Det tog förvisso 63 minuter men jag gick runt. Skulle först ”bara” gå till Kyrkan och vända men när jag kom fram ville bara benen fortsätta och eftersom jag hade tid på mig så tänkte jag att jag chansar– har ju telefonen med mig om jag inte skulle orka. Men det gjorde jag och det var så fantastiskt skönt och kul när jag åter landade i ICA:s byggnad. Jag har inte gått så här långt sedan min ”Storhetstid” innan bröllopet. Så stolt är verkligen vad jag känner mig. I övrigt så har det varit bra på jobbet. Mia och Eva har varit på föreläsning så dem träffade jag knappt. Men Emma var på plats och det är kul. Hon är så himla duktig och har rätt attityd till jobbet i vxl. Så skönt att ha en kollega med rätt inställning. Jag har inte pratat med N1anw idag och vill inte störa heller – hon ringer när hon vill något. MEN jag antar att allt är bra. OM det fortsätter som det började så är hon nog i gång och jobbar inann veckan är slut . Nu väntar jag på att johnny ska komma hem från mötet på jobbet sen ska vi bara slappa framför tv:n. Jag är som vanligt jätte-trött efter en arbetsdag och allra helst efter en så lång promenad som jag gick i dag! Glömde säga att jag i dag började kl 11 och därför kunde jag tillåta mig denna långa promenad. Sov gott alla!

Onsdagen den 11 november 2009 kl. 19:03

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-10

I dag har jag pratat med moster Kerstin och N1anw mår efter omständigheterna mycket väl. Så skönt att det nu är över för henne.. Ni som känner mig vet att jag gått in i hennes operation ungefär som min nästan,,, uj uj men nu är det över ÄNTLIGEN! Jag pratade också med henne ikväll och hon lät så pigg och glad. Härligt!

Har  ätit lunch med Linda i dag som också är konsult från Proffice och jag blev så jäkla mätt alltså. Lär mig tydligen aldrig på luncherna att äta lugnt.. känner mig mycket mer stressad på jobbet än hemma. Har varit hos optikern och min syn har blivit försämrad och jag klarar mig nu inte utan glasögon alls… så nu har jag beställt två par proggade gurdar. Tar 3 veckor att få dem så jag hoppas mina nuvarande håller i lagningen tills jag får de nya. Måste också berätta hur fantastiskt skönt det var med promenad i morse,,, jag gick för första gången till Lundby Kyrka och tillbaka till ICA. Tog 38 minuter. KANONPROMENAD! och mina ben svarar på detta– helt underbart!

 

Tisdagen den 10 november 2009 kl. 13:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-08

I dag är det stora dagen D för N1anw. Jag håller alla tummar jag kan för att det ska gå bra och att du får op genomfört som nr 1 i morgon!

Dagen började med lite stress då Tobbe skulle spela match idag så blev det lite ändrade planer. Han och Malin åkte tidigt till Conny. Kom sedan till oss vid 11 och åt mat. Sen åkte jag till Biltema och köpte magneter till mamma och pappa innan jag

åkte till Grillby för lunchstopp innan innebandymatchen. Jag hade egentligen inte tänkt åka till Enköping med omnejd idag men det blev ändrat! Grillby spelade mot Trögd och Vann till slut med 7-6. men dem slarvade sista kvarten och tog för lätt på motståndet. Men redde ut situationen som tur var. Måste säga att Rikard Posta är Grym! Det var typ han mot Grillby ett tag! Stressa därifrån till Nrodiahallen för dammatsh. Som blev onödigt spännande – men som våra damer ändå vann. HÄRLIGT TJEJER! Sen åkte jag ehm till mamma och väntade på Tobbe och fick lov att se DIF till slut vinna mot Assyriska med obligatoriska 3-0. Så var de tryggt i hamn i allsvenskan även nästa år. Det var en harmonisk och lättad son jag sedan skjutsade till Bålsta. Härligt att få umgås med honom, Nu är han borta en vecka igen!

Efter att ha skjutsat Tobbe åkte jag in och mötte Lisa som gav mig grejerna vi beställt av henmne sedan åkte jag ned till Moster Kerstin med N1anw:s och Carinas saker. Då berättade Kerstin att N1anw meddelat att hon kan få opas som nr 1 hoppas det! Jag ringer till henne och stämmer av i morgon kväll! NU har jag äntligen kommit hem och ska mysa en stund i soffan med gubben innan jag måste sova. Ha det bra!

Söndagen den 8 november 2009 kl. 21:27

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-07

I dag har det varit en ganska skön dag. Åt frukost vid 8 och var sen ute och gick i 35 minuter vid 10 – det var jätte skönt inge halt och inget regn. Jag gick ner mot Anundshög men vände 400 m innan ungefär. När jag kom hem skulle jag sätta på mig glasögonen och då gick skalmen av utan någon som helst förvarning. Och jag har ju så svårt att vara utan gurdar. Så när vi åkte ned till Granngården och köpte sekatör till Ingvar så åkte vi förbi Specsavers och de kunde inte laga detta annat än provisoriskt. Jag måste göra ny syn undersökning och sen får vi se om den är försämrad, om inte kan man byta befintliga glasen till en liknande båge för 1795 men annars lär det kosta 5000-6000 igen suck vem kan rå för att man har dålig syn? På kvällen åkte vi till Ulla och Ingvar på middag – Jocke och Jessica var också där. God mat och gott vin och trevligt sällskap. Jag hjälpte Ingvar också att registrera sig på Facebook då många av hans vänner har skickat honom en förfrågan! Vi kom hem runt midnatt! Sen somnade jag gott! Måste också gratulera Lisa som fyller 43 i dag hade jag inte mina andra planer idag hade jag så klart besökt henne. Men grattis och hoppas du hade en bra dag!

Söndagen den 8 november 2009 kl. 09:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-06

Äntligen fredag– denna vecka har kännts lång på något sätt vet inte varför! Men idag före frukost på Hacksta så gick jag 28 minuter utomhus på vägen ut mot Lundby Kyrka. Det var inte halt, inte blåsigt och inget regn. Det var faktiskt riktigt skönt. Härligt att få röra på sig lite. Jag har ju stått still i vikt och även gått upp lite igen så det är väl bra att jag rör på mig också! Efter jobbet åkte jag hem slog upp ett glas rött och lagade mat. Superstark Kycklinggryta —– huvva – Den skulle Tobias gilla – ska nog göra den till honom någon gång. Apropå Tobias så har de fullt härjande med svininfluensan nu på sitt logemente och flera är isolerade och inget vaccin får de till sig utan de ska sköta detta själva men när ska de hinna undrar jag när de aldrig är hemma. Alltså stor stor risk att han drabbas av svininfluensan vilket jag inte tycker är särskilt kul. Och den sprider sig som en löpeld säger han. Usch det är hemskt. Med anledning av soldatprov och annat så kan han inte ta vaccinet i fall han blir dålig då förlorar han sin behörighet och jag förstår honom men samtidigt tycker man det inte är så kul om han får influensan! Usch ja,,,,,,

Lördagen den 7 november 2009 kl. 07:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-05

Många diskussioner nu om både svininfluensa och vaccin. Ska man ta vaccinet? är det så farligt att bli sjuk av svininfluensan? ja det frågar sig många .Jag förstår ärligt talat inte hur de resonerar —- det som är i vaccinet är ju svininfluensan.  Om de inte tror att influeansan är så farlig vad får dem då att tro att det i mycket mindre koncentrerad form ska vara farligare.. nä,,, visst finns det fall där de blir väldigt sjuka och några t om dör men oftast är det andra underliggande grejer som orsakar detta. Jag tycker det är värre med dem som faktiskt dör i influensan för att de inte lytt rådet att vaccinera sig. Vi ska komma i håg att de som dött är i riskgrupperna. Alla gör naturligtvis som de själva vill. Jag dömmer ingen och vill heller inte bli dömd! Nog om svineriet  Linda och jag var själva på jobbet i dag från kl 15 då de andra var på stormöte med hela IT support. Det gick faktiskt riktigt bra. Jag hade ett busringningssamtal idag och det är lite kul för killen sa några fula ord och sen skrattade han ( han var kanske 12 år ) sen frågade han efter mitt namn och då sa jag till honom att det var bättre han talade om vad han hette så att polisen visste vem de skulle leta efter och jäklarns vad snabbt luren las på. Så blev det en lugn eftermiddag .  Bra för mitt självförtroende var att Pernilla haffade mig på jobbet då jag var ute och vandrade i morse och då sa hon att hon tyckte jag var så duktig och hon sa även att kollegor till henne hade kommenterat mig och sagt att jag gjort ett häst jobb! KUL!

Torsdagen den 5 november 2009 kl. 19:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-04

Hej

Känner mig mycket bättre i dag än i går. Som ni läste var jag lite låg i går men det går i perioder. Känner mig stark och på G i dag! Jag ville skriva även om jag kände mig nere och liten för det hjälper mig och jag har INGA problem med att lätta mitt hjärta. Det jag inte vill säga och berätta högt om säger jag så klart inte ens här på bloggen. Men det är alltid svårt med text när man inte hör tonfallen hos den som skriver. Lätt att man far i väg i tankarna. Mitt inlägg var i alla fall INTE riktat till någon annan än mig själv. Det är mina problem att jag känner mig liten och inte någon annans fel. Så har vi rätt ut det. Det har flytit på normat på jobbet. Jag tog mig först en promenad på 20 min i byggnaden innan jag började jobba! Folk börjar fundera vem den där knäppgöken är som springer fram och tillbaka i korridorer vissa mornar men det bjuder jag på. Ska försöka gå lite längre i morgon men det är svårt med utrymme. Men jag ska göra vad jag kan. Ha en bra torsdag! Och snart är det N1anw:s tur att hoppa upp på OP-bordet. Och Carina hoppas du kryar på dig snart! Hej vejs!

Torsdagen den 5 november 2009 kl. 06:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-03

Tänk att i dag har jag två ggr känt mig så liten — inte alls i klass med andra —- varför undrar jag! Frustration tror jag. Svårt det där och tufft men framförallt tror jag det är typiskt kvinnligt! Det låter värre än vad det är men jag ska försöka förklara. Jag har ju tyckt så många saker varit jobbiga på min väg mot operation och även efter operationen. Nu när N1anw går igenom samma sak i närheten av min operation så jämför jag ju mig med henne och hon är så superstark och har en sådan karisma och utsrålning och säkerhet som jag knappt kan stava till. MEN jag vet jag ska INTE jämföra mig på något sätt och det är inte någon tävling mellan oss, Vi 2 har totalt olika utgångslägen och vi är olika som individer. Jag pratar öppet och vitt och brett och gärna till N1anw som jag litar på till 7000 %. MEN känner mig så liten just för att jag INTE kan vara henne till hjälp så som hon var för mig! Men jag kan inte annat än visa och säga att jag gör det hon vill ha hjälp med och som jag klarar av. Men jag kan inte låta bli att känna mig liten och önska att jag vore så tuff som hon är. men återigen så är vi olika och jag måste utgå ifrån mig. Jag tycker bara att hon är så himla duktig och gör allt rätt och ser till att hon har koll på läget. Jag önskar att jag vore sådan men nu är jag inte det och får väl någosntans ändå vara nöjd med det jag gjort och gör utifrån mig själv! Det ordnar sig ………. Jag är ändå medveten om att jag gjort en prestation.

Den andra situationen då jag kände mig liten var på jobbet. Jag tyckte jag fick en konstig fråga och visste inte alls vart jag skulle vända mig – jag frågar då Mia min kollega och hon har svar direkt utan att ens söka information,, då känner jag verkligen att åh vad jag vill bli som hon. Men även här måste jag ju lära mig att utgångsläget är annorlunda! Mia som hon själv uttryckte det i dag är ett inventarie i sina unga år ( 30 ) och otroligt proffesionell men till saken hör också lite till mitt försvar att de andra har arbetsverktyg som jag inte kommer åt som konsult så det är bara att ligga lågt, gilla läget och fråga kollegorna. Och det gör jag också men jag tror jag kommit till en återvändsgränd– känns som jag inte klarar någonting just nu men det går väl över.

Jag är inte så deppig som det verkar men visst kommer man nu och då till vägskäl när man börjar tvivla på sig själv — Enl sköterskor och läkare så kommer denna lite molokna och trista sinnestämningen för de flesta någon gång efter op och i mitt fall är det så att jag inte hängt med mentalt och det är kämpigt! Jag tycker inte att de 32 kg som jag tappat syns eller märks även om jag VET att det syns och märks. Och när man har så många duktiga människor runt omkring sig som jag har så tror jag det är vanligare att man kommer i svackor. Till saken hör också tror jag själv om jag får leka lite amatörpsykolog att jag nu har separationsångest också från Tobbe. Han är inte på något sätt beroende av mig och klarar sig mycket bra så jag måste vänja mig vid det och det är också tufft! Men jag ska sova gott i natt så har det säkert vänt till i morgon!

Jag tycker om alla duktiga som finns runtomkring mig så tro inget annat —-varför jag skriver detta är för att jag får lite taggning av att skriva så varför kan jag inte skriva det här på min blogg?????

Till sist!

N1anw : Lycka till — nu bara en dryg vecka kvar på FLYT! Sen jäklar ska vi slå klackarna i taket.

Mia: Jag ser fram emot att få lära mig mer av dig i morgon. Vill verkligen kunna allt du kan.

Tisdagen den 3 november 2009 kl. 19:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-02

Jobbat C tur idag och plockade en del samtal. En var sjuk så det blir det lite mer för oss andra att dela på. Det är alltid kul när det ringer på. Efter jobbet åkte jag till Konsum och handlade mjölk och buljong och så åkte jag hem och lagade köttfärsbiffar i ugn! Med en för mig ny smet. Jag kokade upp mjölk ihop med en buljongtärning och lät detta sedan kallna och blandade det sedan med ströbröd, senap och pepparkrydda- inget salt då buljongen ger sälta. Det fick dra en 10 minuter ungefär sedan blandade jag i köttfärsen och ett ägg. Gjorde biffar och la på en plåt och in i ugnen tillsammans med skivad potatis och efter 35 minuter var det klart! Och det var supergott med buljong och senap i. Sen blev det tv resten av kvällen. Livet i Fagervik så klart men vad tusan jag hoppas Ingvar och hans familj kommer tillbaka för det är inte samma sak utan dem! Men det är dråpligt det där programmet. Somnade i soffan av utmattning men jag hann skicka ett grattis sms till Tobbe som har namnsdag i dag! Och han svarade skönt nog också lite senare på kvällen, på fredag kommer han hem igen! Tänk att en mamma kan sakna så!

Tisdagen den 3 november 2009 kl. 07:54

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-11-01

En ny månad – november som är en av mina favoriter. Då får man verkligen vara inne och kura med tända ljus och bra tv eller läsa en bra bok. Det sorgliga är att IFK inte tog guldet från Aporna i dag men det överlever man väl. Jag har varit och handlat lite mat i dag då det började bli tomt hemma i kyl och skafferi. Jag äter oss ur huset . Sen åkte jag till Växtriket och köpte ett par garderobsblommor till – eftersom det är de enda blommor jag kan ha hemma för katternas skull. Träffade då stora syster Carina. Så kul att se henne varje gång. Jag har faktskt inte vant mig vid henne som hon är nu,,, blir så faschinerad av henne. Efter detta åkte jag till Supermarket Västerleden och där träffade jag Agneta och Mille och Annelie och Tommy som varit på en skön helg i Eskilstuna. Innan jag gick ut träffade jag också min andra storasyster N1anw. Men jag fick inte så mycket sagt ändå för hon är ju kompis med hela Enköping och de kom precis där.. men jag hann se så mycket som att hennes Flytperiod verkligen givit resultat.. you go girl. Hon är så liten egentligen tycker jag men säg inte att jag sagt det för då blir hon arg. Nåväl jag lämnade henne med sin väninna och åkte till min älskade Farmor som denna dag var lite upptagen av Radiosporten. Hon ville lyssna på SM-finalen i fotboll för det kunde bli bråk eftersom polisen hade förstärkt så otroligt! Hon fick en blomma av mig och så var jag kvar en kort stund sen fick hon lyssna på fotbollen. Jag åkte hem till mamma och pappa och såg matchen på TV. Tobbe och Malin var hemma och också kollade på fotboll men de hade mer fokus på DIF som klarade kvalplatsen i går. Jag hjälpte Tobbe lite och raka håret igen – det växer ju så snabbt när det är rakat…. Sen åkte han igen på kvällen till Försvarsmakten och jag åkte på möte. Sen efter detta åkte jag faktiskt till Bastborregatan och hjälpte Johnny städa lite i bussen så han inte skulle komma hem alltför sent. Sen åkte jag hem och fixade middag kl 21 på kvällen. Och var helt slut! Ja vilken dag! Kram alla!