oktober 2009

2009-10-31

Hej En ganska härlig höstdag trots mycket fukt i luften. Vi åkte till Herz för att hämta en hyrbil som Johnny och kollegor ska ha ner till Ödeshög i morgon och möta upp bussarna från alperna. Parkade den på Bastborre sen åkte vi till Grillby för att byta däck på min bil men också träffa Tobbe och det var så kul att träffa honom och Malin. Jag saknar honom otroligt mycket men ändå, det värmer en mammas hjärta att allt fungerar bra och att han reder sig så bra som han gör. Vi fick god mat hos mamma och pappa och Johnny drack ett par whiskey och en irish. På vägen hem åkte vi förbi både Villberga Kyrka och Härkeberga. I Villberga var det bilkaos och gudstjänst så där passerade vi bara men i Härkeberga var det lugnt så vi gick in på kyrkogården och tittade på mormor och morfars grav och Moster Gunnels. Det var många lyktor tända och det är så vackert. Som om vi inte fick nog av detta så tog vi också en sväng på Västerås Fantastiska kyrkogård Hovdestalund.   Den är jätte stor och otroligt många gravplatser. Det var lyktor överallt och jätte mycket människor som var på plats. Otroligt vackert — man blev stum. Vi var fram till Johnnys mormor och morfars grav. Och det var på dagen 100 år sedan morfar Harald föddes. Kändes fint att besöka det våra som lämnat jordelivet. Men både Johnny och jag reagerade över att det var så pass länge sedan som 5 år sen mormor Karin dog. Det känns kanske som bara 2 år ca. Sen väl hemma var vi helt slut! Jag somnade vid tv:n.

Söndagen den 1 november 2009 kl. 02:01

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-30

Tänk det är så många som sagt att jag itne hängt med i huivudet det som hänt med kroppen —- jag har förnekat att det är på det sättet hela tiden men får nog lov att erkänna att jag inte tycker det gått särskilt fort osv trots att jag får kvitto genom antal kilon som rasar. när jag tittar på bilden som N1anw och jag finns på så ser jag verkligen att det hänt något. I går sa en tjeje som jobbar i köket här på ICA att hon tyckte jag blivit liten.. nu är det en överdrivning i stora mått men mindre har jag ju blivit. I dag hoppade en kvinna glatt på mig i fikarummet och sa att jag var så fantastiskt duktig och att jag hade gjort ett jätte jobb och var så duktig nu och dessutom så fin ja man blir ju generad   —-   just för att två personer som jag inte känner eller aldrig ens har pratat med säger detta så tar det extra och jag börjar sakta få in i skallen att jag väger mindre nu än för 3 månader sedan! Nu längtar jag efter att det ska bli helg  så jag får gosa med både gubben och sonen en stund. Ska bli så kul att träffa Tobbe. Hoppas jag får en stund med honom!

Fredagen den 30 oktober 2009 kl. 12:22

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-29

Om jag hade ont i överarmen i går så var det bara förnamnet mot vad jag har idag! Fy tusan. N1anw lurade mig att pressa upp armen mot taket och det var inte och leka med ska jag säga,,,, ajajajajaj vad ont det gjorde och vad ont det gör.. nu gör det ont i hela armen från axel ocn ner till handryggen. Usch. Jag mår för övrigt ganska bra om man bortser från armen. Mitt huvud känns mycket lättare Jag är på jobbet och det känns skönt att vara i gång igen! Även om man är lite trött.

Torsdagen den 29 oktober 2009 kl. 10:00

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-28

Har idag varit febrig och en otrolig smärta i min överam och axel till följd av svin-vaccinet. Febern har lagt sig men värken lär bestå några dagar. Såg på tv hur några oroade sig för att folk hade dött av vaccinet eller fått biverkningar så som ASL eller cancer – läkaren sa att det är många förståsigpåare som träder fram när det blir fokus på något så stort som detta och att sin egen övertygelse kommer utifrån vem man väljer att lyssna på. Han tipsade dock att inte lyssna på andrahands info utan att tala med sin läkarstation och få info om vad som verkligen gäller nu för stunden. Direktiven ändras i takt med att erfarenheterna ökar.  Och det gör mig lite trygg mitt bland allas spekulationer. Jag tror vi gör bäst i att låta alla som är specialister inom ett område får vara det och inte klampa in där som amatör. Det är då det blir tokigt! Så jag har slutat med detta och ställer min tillit till min vårdpersonal. ( Så sent som under min operation var jag skeptisk och frågade om de var säkra osv… så visst jag har varit där själv men nu vill jag koncentrera mig på det jag är bra på och inte för en massa om och men ) Klok va ???  Haha man mognar! I morgon ska jag äntligen få komma tillbaka till jobbet och få jobba – jag hoppas verkligen att jag ska klara det– man längtar så mycket efter att få komma i gång efter en period av sjukdom och hängighet. Ser verkligen fram emot detta!

Onsdagen den 28 oktober 2009 kl. 17:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Knorrskydd

Jaha ja så har man då för första gången vaccinerat sig mot influensa- denna gång mot Svininfluensa då jag är i riskgruppen. Jag är ju hängig redan före så jag lär väl få en ordentlig reaktion av vaccinet i form av feber eller muskelvärk eller huvudvärk eller rodnad. Eller så blir jag helt frisk med en inbyggd knorrskyddare. Det gick på löpande band-principen. Och i dagsläget ska jag ta dos 2 om 3 veckor.  Ja jisses. Fick dock ingen akut allergisk reaktion av vaccinet får se vad som väntar under kvällen och natten. Usch lite orolig faktiskt- N1anw säger att hon inte träffat någon som tagit vaccin och INTE reagerat. Nu ska jag bädda ner mig!

Tisdagen den 27 oktober 2009 kl. 16:09

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

7 veckor efter operation.

Jag tänkte bara kort beskriva hur jag upplever tiden efter operationen och om allt är som jag föreställde mig. Jag punktar upp positiva känslor och negativa känslor! Ni kanske blir förvånade eller också inte. När ni läser nedan kanske ni tror att jag ångrar mig så är det absolut inte,, det är en häslovinst som är enorm. Men det är en omställning och inte alls någon dans på rosor om du frågar mig. Man får offra mycket men man har desto större vinster tillbaka så klart men det är inte helt utan negativa känslor det är det jag vill understryka.

Positivt: Snabb Viktminskning, ökad självkänsla, orkar mera fysiskt, tappat mycket av sötsuget men blir jag sugen kan jag äta lite grann, klarar av att dricka rödvin tack och lov. Kan knäppa vinterjackan och mycket mer därtill, närmar mig Monicas jackor jag fick. Håller magen i trim regelbundet. Allas kommentarer om att jag lyckats så här långt!

Negativt: Jobbigt att tänka mat hela tiden , att äta varierat och ofta, mellanmålen suger då jag inte alls är någon mackälskare, är inte hungrig, har ganska mycket magsafter som äcklar, mat jag förut gillat och kan längta efter smakar inte alls som jag minns det, jag tycker inte alls om lika mycket mat som tidigare. Tuggorna växer i munnen och det lägger sig som ett lock i halsen. För tugga det är något jag rejält tröttnat på , Pasta funkar INTE ( Johnny säger att det är psykiskt ) Kan inte dricka kolsyra. Och saknar cola light och öl enormt i bland. Jag glömmer att dricka vatten, och jag får ju heller inte dricka till maten. Mina kläder hänger som säckar. Måste köpa lite nytt men jag kommer ju gå ned mer så var går gränsen.  Allas frågor om hur mycket jag gått ned i rena kg. Det är i sig oviktigt anser jag,, men blir så klart sporrad av att folk säger att det syns så mycket. Saknar en riktigt god sallad.

Tisdagen den 27 oktober 2009 kl. 07:39

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-27

Hej- Var hemma från jobbet i går och så bir det även idag. Jag blir kallsvettig och har dundrande huvudvärk som börjar släppa lite kanske. Ont under ögonen och det rinner ur ögonen så jag får torka ofta. Men ingen direkt snuva eller hosta så jag vet inte vad det är för konstigt! Ni som känner mig vet att jag gärna jobbar i stället för att påsa under sig hemma… usch… men men bara att vänta tiden ann,, förhoppningsvis kan jag jobba i morgon i alla fall. Saknar mina vänner i vxl och att få vara i gång! HA en bra dag alla nu ska jag lägga mig igen — tufft att vara uppe långa stunder. Men jag har skickat i väg Johnny till jobbet så jag har nu varit uppe en timme ungefär. Hej då alla.

Tisdagen den 27 oktober 2009 kl. 07:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-24

Vaknade tidigt och känner mig hängig och febrig och allmänt sänkt. Jag åker till Maxi och handlar före kl 08.00 på morgonen då jag inte orkade handla i fredags. Och det var drägligt om än jobbigt att handla så tidigt- inte en massa folk att trängas med i alla fall. Jag lagade mat så fort jag kom hem ämnad för kvällen- en ny slags chiligryta och den blev god faktiskt. Sen vilade jag mycket på dagen och tog det lugnt! Otroligt svag och urrig.. inga tydliga symtom som snuva hosta etc men i dag ( Läs 25 okt ) har jag kraftig huvudvärk , halsont och febrig. Trött och sliten. Nåväl mina vänner kom ändå och det är jag så glad över. Jag fick hjälp med det mesta och behövde inte anstränga mig på något sätt. Tror inte alla uppfattade att jag mår uschligt nu. Ina kom inte för hon hade svärföräldrarna på besök från Norge och Annika K kom inte heller pga  hastig uppkommen magsjuka. Det gjorde mig ledsen men inget man kan påverka. blir man sjuk så blir man. Det är ju lättare att umgås med mina krämpor än med magsjuka så klart. De som kom var N1anw, Carina, AFS, Jaana, Lisa och Angela. Apropå N1anw så ska hon ha en guldstjärna i himlen .. hon går ju på flyt nu i väntan på Operation och ändå kom hon och umgicks med oss under några timmar gjorde mig mycket glad och hon är fantastiskt duktig. Jag vet hur du kämpar. Go girl och det syns rejält i hennes ansikte att resultat nu börjar komma,, Härligt 2 veckor snart avklarade eller hur? Vi åt och drack och spelade spel och framförallt diskuterade. De sista åpkte vid 02:00. Jag tycker det var mycket trevligt även om jag var far away från mitt vanliga jag. Det blev liksom lugnare och mer diskutabelt än vårt annars glammande tjoande och hysteriskt vindrickande men det går fler tåg! TAck käre vänner för att ni kopm – precis vad jag behövde nu när jag mår så här. Har saknat er men nu är vi på banan igen! Foton kommer ut så fort jag hittat kabeln till kameran ananrs får pappa hjälpa mig och då måste jag till Grillby först. HA det bra och TACK för en trevlig lördagkväll! NU ska jag lägga mig igen orkar inte vara upp så länge.

Söndagen den 25 oktober 2009 kl. 11:05

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-22

Hallå alla friska och krya själv är jag sisådär men på benen! Det bryter tamejfan inte ut. SUCK! Jag gick 18 minuter i morse på Hackstas parkering- folk som såg mig gå sicksack mellan bilarna tror väl A ) jag är helt galen och knäpp B ) är ute efter att stjäla en bil eller innehåll iden. Men till er som såg kan jag meddela att jag ännu inte vill ha så långt hem i fall benen börjar krångla det sitter mentalt fortfarande den där energibrist svängen och jag går ju på minimalt med energi nu så! Nära hem men ändå röra på mig tror jag på just nu. I dag har jag haft samtal utöver det vanliga pga tystnadsplikt säger jag inget men ingen dag är den andra lik. Det som är sig likt är att jag matar samtal.  Har nu lämnat in min CV – får se vart åt det lutar med den sedan då… jag är beredd på Allt. Mia min Mia är på plats igen och hon märks. Goa Mia. I kväll har jag först handlat på min lilla favoritbutik (CoopExtra) där man får göra kassajobbet själv,, haha som gammal kassörska känner jag mig genast hemma. Sen har jag också för första gången varit på styrelsemöte för vår bostads samfällighet. Jag fick några ansikten och lite info som kan vara bra.. bara jag nu kommer ihåg vad som sas så jag kan informera Jompa, han kommer pressa mig på allt och undra varför jag inte frågade om det eller det eller det…. han har mer koll än vad jag har! Nu har jag ätit och ska goa mig i soffan! Hoppas jag är piggare i morgon!

Torsdagen den 22 oktober 2009 kl. 19:35

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-21

Nu måste jag vara krypktisk- man slutar ALDRIG förvånas över hur fartblinda en del människor är. SUCK- ja herre gu men det är en historia vi håller tyst om  Ett litet barn i en stor kropp så kan man sammanfatta det hela – hahaha. Jag vet ni förstår ingenting och jag kan inte vara tydlig heller för jag hänger aldrig ut någon här på min blogg. Blev bara lite trött allmänt och det kan man väl bli eller??? hursomhelst min goa Erica har idag ringt mig och pratat om MP och varför det blivit som det blivit. Hon är så supersnäll och ställer upp till 100 % och har lovat att vara min referens i händelse av jobbsökeri. Tack Erica. Jag har i dag också fått mycket mer tider än tidigare på ICA och har nu tider fram till den 13 november. Har inte riktigt alla tider ännu men varje dag i alla fall det är ju skitbra att jag får jobba. Men ändå känner jag att jag skulle behöva stanna upp lite och få tid och ork till att leva. Men det får bli sedan! Jag trivs så bra på ICA och är så klart glad att de vill ha mig där !  Men även om man är konsult så får man känna. Jag har ju inte haft någon semester heller i år utan jobbat i ett sträck så visst börjar det kännas. Hade man fått stå med en bössa på torget så hade vi kunnat unna oss en veckas semester utomlands men jag fick ju inte samla pengar till mig själv sa någon kunnig person

Har precis plitat ned en CV som ska vara aktuell. Och nu ska jag lägga mig i soffan och bara slöa! Hej hej!

Onsdagen den 21 oktober 2009 kl. 19:20

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-19

Idag har jag jobbat och det har gått bra men jag är lite mitt emellan sjuk och frisk. Fick ett samtal från Försäkringskassan idag där det diffar på 3 dagar för att få normal årslön– beslutet om jag är berättigad görs först efter att min årsinkomst fastslagits. Vilket jäkla system- som jag sagt till andra jag får väl ställa mig på torget med en insamlingsbössa.. undrar om man får göra det??? Fortsättning följer ….. Tobbe messade mig att allt gått bra i söndags kväll så det känns mycket bra. Jag har också i dag tagit reda på att jag är i riskzonen och ska därför vaccinera mig mot Knorrflunsan. Nästa vecka får jag med mitt födelsedatum ta sprutan. Ha en bra dag!

Tisdagen den 20 oktober 2009 kl. 07:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-18

Hej hopp i galoschen. I morse gick jag upp vid 06:00 för att skjutsa Johnny till Axelssons. Han åkte på en 6-dagars till Österlen. Har pratat med honom i kväll och gruppen hade en medelålder på typ 70. Men snacka om att det var halt. Jösses isen satt som berg på rutan- tur att Johnny var med då fick han skrapa för det satt stenhårt. Vid 09:00 tiden gick jag ut och gick i 25 minuter och det var fortfarande halt då så jag gick i gräskanten för att inte spänna mig eller halka. Vid 12 tiden åkte jag till Ulla och Ingvar och hämtade svamp både till mig och mamma. Jag hade sån tur som fick min förvälld. Mamma fick en hel kasse svamp av Ulla som hon rensade och förvällde på eftermiddagen. När jag åkte till Grillby mötte jag N1anw och hon var så snygg i sina solgurdar och i sin fina bil. Snacka om tuff brud i lyxförpackning. Åt pannbiff när jag kom till mamma då jag inte ätit på ett tag. (Jag fikade dock hos Svärmor och fick ett gott Isthe och en god bulle! ) Åkte en snabbis till Madde innan handbollen och hon och Karl fick se mig och tyckte nog att jag var lite mindre ändå nu. Karl sa t om att han tyckte jag såg smal ut… goa Karl! Handbollsmatchen hade mycket att önska ojoj– ibland slarvar de och stressar något så otroligt! Men vissa stunder spelade de riktigt bra! Pernilla i mål var grym i andra halvlek. Efter detta hjälpte jag Elsie med att korrigera en skrift och sen åkte jag hem till mamma och pappa och väntade på att Tobbe skulle komma hem för vidare färd till Berga. Strulig återresa idag då Banverket lagar räls och spår på vägen emn jag fick sms nyligen och då var han itne själv utan de var fler som slog sina huvuden i hop för att komma till Muskö. Bussen mellan Ösmo och Muskö slutade gå kl 21:20. Fattar inte hur de planerat detta men hoppas de ordnar det på bästa sätt! Nu kommer jag inte se honom igen på 14 dagar då han ej får komma hem nästa helg! Han har tillbringat mesta tiden hos Malin. ( mamma är bredad )  Jag har också lagt in lite nya bilder från hudvårdsparty bl a. Jág har också gjort ett nytt galleri som heter Maries förvandling – där ska man kunna följa viktminskningen som förhoppningsvis kommer fortsätta ett tag till. Ha det gott alla nu ska jag sova— ska jobba i morgon!

Söndagen den 18 oktober 2009 kl. 22:29

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-17

Hej alla –  vår dag i dag och den har vi tillbringat i Grillby mest hela tiden– allt blev ju ändrat för att Johnny fick jobba men vi hade en mysig dag ändå med saker vi tycker om såsom innebandy och restaurang med god mat och trevligt sällskap. Vi åt på Grillby restaurangen med fotbollstyreslen och det var god mat och allmänt lugnt och trevligt. Vinet var också det helt OK! Vi bröt upp vid 22-tiden då Johnny nu på morgonen har varit i väg igen på 6-dagars resa. Vill nämna också att jag nu lärt mig att jag inte kan dricka brustabletter. Det kom upp med vändande buss minst sagt. Ingen trevlig upplevelse men man ska lära sig den hårda vägen! Träffade Tobbe  också en liten stund. Han är rejält förkyld – jag kommer få träffa honom igen idag (Läs söndag) Tobbe har ju kommit till Berga nu så hans resor är inte lika långa längre nu åker han pendel ( när de inte bygger om ) mellan Västerhaninge och Bålsta, lite skillnad! Ska också på handboll i dag samt hämta svamp till mig och mamma hos Ulla som hon och Ingvar varit ute och plockat- Mycket lyxigt… man får den plockad och förvälld och allt! Ja jag vet att jag har det bra! De är så snälla mot mig! Hej hej

OBS min kära Kusin Stina fyller år idag (Läs Lördag) så grattis grattis och kram från mig!

Söndagen den 18 oktober 2009 kl. 07:12

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-16

Hej vilken tumult. Strul att jobba som konsult,,svårt att veta hur man klarar ut vissa situationer. Ett ex— Jag har fått förfrågan om att jobba på ett ställe som jag jobbat på tidigare men då från en annan bemanningsfirma. När de nu berättat att jag inte finns på gamla bolaget utan det nya så blev de så klart glada för de men det gamla bolaget har inte sagt att jag inte finns kvar där utan att jag istället inte är tillgänglig! Hm,, och så ska jag då komma dit och le glatt och ja ni vet hur konstigt som helst. Otroligt men nu har de gamla erkännt för bolaget att jag inte finns kvar hos dem och bolaget har bekräftat att de vet att jag är på nya… ja jösses vilken soppa! HERRE GU! Sen har jag träffat ett gäng människor idag som jobbar på det frågande bolaget och de sa allihop men gud vad olik dig du är — vi kände inte igen dig och förstod inte vad som var annorlunda men nu kom vi på att du har ju färgat håret och bytt frisyr- Det passade dig verkligen bra sa dem,,, hahaha ,,,, att jag gått ned 30 kg kommenterade de inte och förstår inte att det förstärker känslan av att jag är olik mig! Det tycker jag var roligt!!!!!!  Fniss…… Denna fredag blev ju helt ändrade planer då Johnny måste jobba för de har så mycket jobb och så lite friskt folk just nu.. vi skulle ha åkt på något mysigt över helgen men blev försenade en dag nu! Så vi får se vad som händer! Tobbe har i alla fall kommit hem nu och det ska bli så himla kul att träffa honom i morgon! Kram alla goa!

Fredagen den 16 oktober 2009 kl. 15:56

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-14

Men fy faaaan vad det har varit kallt i dag- usch. Jag som skulle vara duktig och gå i morse- jag gjorde det också (22 minuter gick jag ) men när jag vände och gick tillbaka längs med Lundbyvägen så trodde jag att jag skulle frysa ihjäl- vinden piskade och slog i ansiktet och benen var stelfrusna – jag tinade inte upp förrän framåt 11. Och de som ringde oss från HK i Solna berättade att det snöade där uppe – ja herre gu. Dagen har annars flutit på bland mina snörvelkollegor på jobbet – undrar hur länge jag klarar mig! Nu har jag nyss ätit Torsk och remouladsås – så fantastiskt gott men ack så mätt! Nu till dagens 2 stora höjdpunkter. Tobbe ringde mig idag när han var på väg i buss till Berga utanför Stockholm. Så underbart att höra hans röst han hade inte tid med mamma så länge utan ville ha adressen hit för lappen som närmast anhörig skulle stämma, Men det var helt underbart att höra hans röst. 1 1/2 sedan sist! OCH N1anw har äntligen fått operationstid. Så himla kul!!!! Hon ska opereras den 12 nov. ÄNTLIGEN ÄNTLIGEN! Snart kan vi börja äta och leva på samma sätt. Hon börjar med Flyt i morgon stackarn! Men hon är stark och har gjort detta förut och hon vet att lite snedsteg gör inget! Så glad för din skull N1anw. Hoppas allt går bra med din fot i morgon också! Håller tummarna! Nu ska jag slänga mig i soffan är helt slut. Johnny stackarn är på Råsunda med Västerås Stad. Där lär han frysa idag för inte ens matchen kan värma särskilt mycket kan jag tänka. Ha det gott kära vänner.

Onsdagen den 14 oktober 2009 kl. 18:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-13

Hej hej- Känner mig rosslig på mornarna men sen händer det inte så mycket mer varken blir bra eller bryter ut. Jobbigt! Jag jobbar i alla fall. I måndags jobbade jag hela dagen sen hämtade jag Johnny på Axbuss och sen efter en kort visit hemma så åkte jag till Grillby på fotbollsmöte. Efter mötet åkte jag till mamma och där fick jag lite mat med mig hem. Jag har sådan tur. Jag äter ju så lite och när det blir över när de har ätit men för lite för att räcka till dem bägge så fryser hon in till mig så det är ju suveränt. Sen jobbade jag också i dag tisdag men fick gå hem en timme tidigare då vi annars var 3 där– shysst att jag fick gå hem före kl 17 en dag! Eva och Mia är snälla.  Efter jobbet åkte jag direkt till Svärmor och svärfar där jag också fick mat. De hade plockat 35 liter svamp så jag fick med en burk svampsoppa och sen 2 lådor med gryta så vad jag är tacksam mot mina ”mammor” som ger mig mat ibland. Eftersom jag äter så många ggr så är det shysst för jag har ju själv så svårt att variera mig. Och då får jag ju annan mat mot vad jag gör själv. Skitbra! Sen åkte jag hem och övertalade Johnny att åka med mig till Nisses och kolla på soffa. Och vi kollade men vi har inte riktigt samma smak Johnny och jag men vi kunde nog hitta en som vi kunde tänka oss båda två men prislappen var lite dyr! Vi får se. Efter denna dag var jag helt slut och somnade vid tv:n vid typ kl 21. Ha en bra dag!

Onsdagen den 14 oktober 2009 kl. 06:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-11

I dag har jag haft återigen en ganska mysig dag! Var först ut på Erikslund och letade gardin men hittade ingen som jag skulle ha. Sedan hem- och fixade lite mat och fika till kvällens hudvårdsvisning på min altan. Vi tände ljus och hade på infran och det var jätte mysigt att sitta där ute. Och carina och jag testade alla krämer och gud så len och fin man blev av allting. Till detta ett par glas rött vin satt inte fel eller hur Carina???!. Jag bjöd på äppelpaj och lite kakor och kaffe samt vin till Carina och mig. De sista gick vid 20:15 ca. Så nu har jag nyss ätit upp min torsk med spenat. Att dricka röd vin går riktigt bra och jag är glad för att jag kan dricka det! I morgon kommer Jompa hem – så skönt att få hem honom igen! Tobbe får jag vänta på några dagar till. Men tack käre vänner för en trevlig samvaro på min altan! Godnatt!

Söndagen den 11 oktober 2009 kl. 20:45

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-10

I dag skulle Sverige tvåla dit Danmark i Fotboll och på så sätt komma närmare en VM-plats. OCh Sverige gjorde också 2 mål men med regelbrott och därför gills de inte. Danmark fick in ett snöpligt skit mål och Sverige är långt borta från VM-slutspel. Men det är skit detsamma mitt vardagliga liv får gå vidare ändå! Jag har mognat så 🙂 (hahahaha) Men jag har haft en lugn och skön hemmadag i dag – jag var också ut på min första regelrätta promenad sedan kollapsen före min operation. Jag gick 15 minuter – kan verka lite men det var en bra start känner jag. Denna gång har jag ju ingen deadline. Jag ska ju promenera och träna livet ut så detta var en bra början jag har ingen stress. Dagen till ära så har jag ätit några taco-chips och dippat i tortilla och tagit ett glas rött till det och jag har nästan druckit ett helt glas vin. Verkar funka om man tar det lugnt! I dag har jag saknat Tobbe mycket och även Johnny. Mina gubbar är borta ganska mycket från mig nu en period men det får jag väl ta. Tobbe har ju varit ute i fält och jag har inte pratat med honom på snart en vecka…… Tufft! Nu ska jag lägga mig och läsa! God natt!

Lördagen den 10 oktober 2009 kl. 23:30

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-09

I dag har jag varit på återbesök i Uppsala och träffat sköterska. Hon kände och klämde och pratade och sen fick jag prata. Kändes emningslöst på ett sätt men mycket bra på ett annat. Jag är lite hård i ett parti på magen vilket jag själv reagerat över. Hon trodde inte det var brock så det får vi hoppas. Jag fick provhosta och då såg hon ingen synlig bulle puta ut i alla fall. Jag hade gått ned fantastiskt bra i vikt tyckte hon trots att jag gick på VLCD innan. Så det var ju kul. Efter sjukhusbesöket åkte jag förbi mamma och pappa och fick där mat. Köttfärslimpa mmmmmmmmm. Vi var och handlade lite mat och mamma fixade lite rester hon hade och hon hade även frusit in en matlåda till mig som jag fick med mig — fick med mig en hel del hem vilket var ur bra så TACK mamma. Jag fick även en jumper av mamma som jag i stort sedan redan nu kan ha- inte min modell egentligen men fattig-råttan som riskerar att bli utan sjukpenning tar tacksamt emot för att skydda sig mot kylan. Jag köpte förresten också nya trosor idag mindre sexiga än de jag hade för de är så sexiga ( De åker nämnligen av— så stora är dem! ) Hahaha kul va???? Nu ska jag bara slappa framför tv:n och lata mig. Jag ska bara berätta att jag i kväll ätit panerad torsk med spenatstuvad potatis mums! Det var himla himla gott! En sak jag också vill nämna är att mina axlar idag känns lite mindre kanske för att jag vilat idag och inte suttit så mycket vid datorn! Hej med er och tack för att ni orkar läsa mitt dravvel!

Fredagen den 9 oktober 2009 kl. 19:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-08

Ojoj- tänk så trött jag är på kvällarna nu. Törs knappt säga det men i går kväll somnade jag vid typ 19 tiden och vaknade vid 4 i morse. VA ojoj- det beror nog på att jag har jobbat så mycket nu. Jag  bara jobbar och sover känns det som och så äter jag då ibland också . Apropå jobba så mycket. Eva och Maria är sjuka på Jobbet. Jag fick förfrågan via mail från Maria om jag kunde komma några timmar i morgon då det bara är Mia och Sness i tjänst då —–trots att jag tagit ledigt!  Men fru W Eriksson är ju som bekant en person som gör sitt yttersta för att vara till lags och lovar då att stressa hem från Uppsala för att hinna komma och avlasta de övriga två för stängning. Maria var nöjd med det och gick hem för kurering men se då vaknade Sness och Mia till liv på allvar. De sa till mig på skarpen att jag inte alls skulle behöva stressa hem från Uppsala för detta bara när jag dessutom begärt ledigt sedan tidigare.  Så jag fick inte komma i morgon. De skickade mail till Lotta och berättade att de bokat av mig i morgon och jag fick meddela Karin detta på proffice. Fasen sa Mia någon ordning får det väl vara när du tagit ledigt för att du ska till läkaren. och båda skällde lite lätt och sa att jag måste säga i från ordentligt när det börjar gå överstyr vilket de bägge tyckte att det gjorde idag . Så jag ska INTE åka till jobbet efter läkarbesöket. Utan jag stannar till hos mamma på vägen hem och blir bjuden på mat. Nu ska jag bänka mig på soffan så får vi se hur länge jag orkar vara vaken idag! Jag har i alla fall färgat håret direkt när jag kom hem annars hade jag inte orkat det.. så nu ser jag ut som en Fru Turk! Lika svarthårig alltså nästan – närå men mörkt blev det ujuj. Hej på er.

Torsdagen den 8 oktober 2009 kl. 18:53

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-06

Godmorgon- Ska göra mig i ordning för att åka till jobbet men ska skriva lite om gårdagen först. Jag Tog god tid på mig på morgonen och åt frukost i lugn och ro. Sedan hade jag tid kl 9 hos sjukgymnast och det var helt underbart. Hon gjorde illa mig till en början men sen var det bara behagligt. Jag fick i gång cirkulation sen masserade hon lite och till sist fick jag ligga med strömvibb och lerunderlag. Med mjuka kuddar och släckt i rummet utom ett stearinljus som tändes- man kom in i dvala direkt. Det är en stor muskelgrupp som är ansträngd och hålls i hop av en muskel som hette trampetsus eller nåt liknade och den är illa sargad. Ja det var skönt att jag äntligen tog mig dit! På jobbet var det som vanligt. Fick mer tider. När jag kom hem åt jag mat och Johnny kom strax efter och även han fick mat. Var så trött. Jag är ju helt slut efter att ha jobbat en heldag. Somnade tidigt. I dag åker Johnny igen på GTA. Kommer hem måndag! Men jag tror det börjar minska med dessa turer. Vi hörs.

Tisdagen den 6 oktober 2009 kl. 06:50

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-04

Matcherna i går gick helt enligt Nordias önskan. OCH det innebär att laget nu är klara för fortsatt div 4 spel. Mycket kul både för Himis, Spelarna , Klubben och nya tränaren. Men det var ett riktigt jäkla väder de fick spela i. Vinterjackan åkte på. Sen fort hem och förberedde för främamnde av svärföräldrarna. Smörgåstårta och så kladdkaka och kaffe. Jag ville dricka öl men klarade typ 3-4 klunkar.  De var kvar till omkring halv elav. Jag var trött men jag hoppas inte att det skrämde hem dem:) Sen i morse åkte jag till apoteket och köpte omeprazol ratiopharm. Vid 1 kom Victoria, Christina och mamma på besök. Vi fikade och pratade en stund sedan åkte de till Hälla och shoppa och Johnny och jag åkte ut till Berga och fira Thea som fyllde tonåring för lite sen. Efter detta åkte vi hem och satte i gång en maskin tvätt och sen till Rönnby på mat. Jätte god gryta av fläskfilé. Och nu känns det som att magen börjar bli bättre. Jag hoppas! Vi kom hem halv 9 ca och jag är astrött. Mamma hade med sig rödspätta så nu har jag ett par måltider till i morgon. Tack mamma och svärmor. Tobbe har varit hemma över helgen – jag har dock inte träffat honom särskilt mycket – han har haft en aktiv helg. Först avslutning och oktoberfest i fredags och sen innebandymatch i går och så Malin så klart. Men jag fick träffa honom en liten stund. Nu är han borta i två veckor emn under den tiden flyttar han till Berga så  nu blir det snart inte så långa resor för honom mer. Gose gubben- Mamma tycker du är så duktig! Ha det!

Söndagen den 4 oktober 2009 kl. 20:42

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-03

Jaha vakna till en kylig mulen morgon. Solen som funnits tidigare dagar är som bortblåst. Typiskt när det är fotboll i dag också! Jag ska alltså åka till Grillby för att se sista matchen för säsongen och det är en ödesmatch. Nordia måste vinna medan ett par andra lag måste tappa poäng annars får vi lov att börja om i div 5. Och det hopaps vi att vi slipper men riksen är stor tyvärr! Efter fotbollen ska jag direkt hem för då får vi främmande av svärföräldrarna. Johnny kom hem i går och då för första gången sa han verkligen att han nu tyckte det syntes ordentligt på mig. Kul att även han som står så nära ser något  Har ju kommit i mina gröna byxor från Bröllopsåret. Vissa av mina tröjor hänger som tält på min kropp. Men man har ju inte råd att köpa nya kläder varje vecka så det får bli lite hipp som happ i början! Ha en bra lördag alla!

Lördagen den 3 oktober 2009 kl. 08:21

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-10-01

Ojoj I dag är det 4 veckor sedan operationen det är inte klokt vad tiden går fort egentligen och tänk så himla bra jag mår efter omständigheterna. Jag har en hel del kvar innan jag är i fatt mig själv men vikten går nedåt och jag får mer och mer ork. Jag jobbade halvdag idag och letat gardiner men vet inte hur jag ska få till uppsättningen i vardagsrummet. Nåväl i kväll fick jag främmande av mina ”systrar” Carina och N1anw. Stackars N1anw hade tandvärk- kom direkt från tandläkaren. De hjälpte mig äta upp smörgåstårtan jag hade kvar från i går när Åsa var här och vi pratade i några timmar så himla trevligt alltid! Carina hade köpt jätte-fina kläder. Och hon mannekängade. Nu väntar vi bara på att N1anw ska sta så kan vi gå på samma villkor sedan alla tre. Tack för att ni kom men nästa gång vill jag inte höra några skräckhistorier om sjukvårdsbesök. Krya på dig Carina. Och hoppas tandvärken går över N1anw. I dag kommer Tobbe hem och i morgon Johnny så då får jag träffa mina gosegubbs i helgen. Godnatt!