augusti 2009

2009-08-30

Hipp hurra idag är det mammas födelsedag. Vi kommer fira henne så smått senare i dag. I går firade vi Tobbe för nästa helg är han inte hemma då han denna vecka är ute i fält! Det var dock manfall pga flera olika anledningar. Men han blir firad sedan av resten. Hur som helst. Jag orkade sitta med vid bordet och äta räkor förvånansvärt länge men sedan tog yrslet över rejält och det blev soffliggande resten av kvällen. Kubb betraktade jag på avstånd sittandes.  Men vi hade en trevlig kväll och mycket tid att umgås med Tobbe. Han har så mycket att berätta och prata om. Mamma marie tycker nog att de är lite väl utsatta. Våra småpojkar. Men men han är duktig Tobias. I dag ska vi titta på Lukas när han spelar fotboll. Om jag får en rejäl stol att sitta på. Sen ska vi skicka i väg Tobbe igen och nu för två veckor utan att få komma hem-Sorgligt men det är väl bara att gilla läget. Sen skjutsar mamma hem mig ikväll då Johnny kommer hem idag och jag slipper vara ensam.

   

Söndagen den 30 augusti 2009 kl. 09:38

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-29

God morgon, jag skriver nu från mamma och pappas dator då jag sedan i går middag vistas på vilohem i Villbergaby. Ulla skjutsade hit mig efter att vi varit på Apoteket och hämtat min medicin. Jag var väldigt svag, darrig och rus i bröstet och yr. Och jag får liksom någon slags panikångest och utav det förstärks ju symtomen en hel del. Jag har jätte konstig känsla i benen som ibland nästan helt försvinner men som kommer tillbaka då och då. Jag kan tänka mig att det är så det känns i benen efter ett maratlonlopp typ. Det känns som om benen skriker efter energi. Jag har mycket krafter att ta igen men vill abslout sluta må så här som jag gör. Fick någon slags panik i går kväll så Mamma fick ringa efter ”Syster N1anw” som kom och skulle ta blodtryck, lyssna på hjärtat och ta pulsen. Hon kom men kunde inte ta blodtrycket då jag kräver en annan manchette en den hon hade fått tag på. Men hon kände pulsen och den slog normalt, hon lyssnade på hjärta och lungor. Med sig hade hon Syster (I dubbel bemärkelse  ) Carina som tog mitt blodsocker med deras apparat , Kerstins apparat är det nog så tack för att de fick låna med sig den. Mitt blodsocker var perfekt. 6,o när jag preics hade ätit. Så återigen fick jag förklarat för mig att det inte är något annat än ren utmattning,, en kropp som tömt alla reserver och som reagerar på det. Det kommer ta ett par dagar till spår Anette och Carina har en liknande händelse fast flera resor värre hennes tillstånd var mycket allvarligare än mitt. Men hon säger ändå att hon förstår känslan. Anette tycker också att jag ser frisk ut liksom även om hon förstår att jag mår dåligt och har obehag. TACK goa vänner för att ni kom när mamma kallade.

  

Tack också till mamma och pappa som tar hand om mig och Ulla och Ingvar för att ni ser till kissekatterna mitt i allt kaos och för skjutsen till Villberga rehabiliteringshem..

Som grädde på moset kom älsklingstobbe hem också. Det är så roligt att få hem honom varje gång. Jag saknar honom otroligt i veckorna. Johnny är också snart hemma. I morgon är han i Västerås igen. Och jag hoppas att jag idag kan vara lugnare och lugnare så att det löser sig! Jag hoppas– tack för alla glada tillrop. Och håll tummarna för att jag hinner bli återställd till operationen på torsdag. Se till att ni alltid fyller på med energi – bli inte så kockomarräng som jag varit utan i frågasätt läkarna ordentligt.  I kväll ska vi fira Tobbe för sedan är han borta på övning i 2 veckor och kommer inte hem. Så då får jag rå om honom i kväll igen.

Lördagen den 29 augusti 2009 kl. 09:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-27

Hej, nu var det ett tag sedan jag var ute här på bloggen men jag har inte alls mått bra och inte orkat med detta. Som jag nog nämnt i tidigare inlägg så har jag känt mig konstig och skum! Och i går fick jag bekräftat att så var fallet. Det var något i min kropp som inte var rätt. Jag började kallsvettas och få hjärtklappning och mådde allmänt skitdåligt! Mary på jobbet fick mig att ringa till Uppsala och de hänvisade mig direkt till Samariterhemmet då de är dåliga och ovana på Ackis gällande flytperiod före OP. Vilket jag inte så här i efterhand tycker de skött särskilt bra men som sagt egen ansvar är det ju också men ändå! Hur som helst. När jag berättade för Syster Birgitta vad jag ”ätit” under min flytperiod från 6 juli så blev hon bestört. Jag har i runda slängar stoppat i mig ca 800 kcal per dag och på det jobbat heltid och motionerat varje dag! Birgitta berättade att oavsett hur högt BMI man har så rekommenderar de aldrig en patient att gå under 1200 kcal. Alltså har jag gått minus 400 kcal per dag ca i 7 veckor + att jag motionert bort en hel del av dessa kcal jag ändå fått i mig. Näringen har jag nog fått som jag ska ha för alla värden är ju bra och så men jag är helt tömd på energi. Birgitta ville också att jag skulle ta ett blodtryck. Snälla goa Mary gjorde sig ordning för att skjutsa mig till Apoteket där jag kunde få ett blodtryck taget för att få svar på hur det låg. Men jag mådde bara sämre och sämre och fick mer och mer panik och benen bar mig helt enkelt inte. I sista stund fick de tag på en stol som jag satte mig i. Paniken steg och Lotta och Mary stod och andades med mig nästan som en kvinna vars anhöriga hjälper till med profyklaxandningen. Maria ringde efter amulans. Och jag var så dålig att jag trodde att detta skulle jag aldrig klara. När Amulans tjejen kom fram till och presenterade sig hade vi samma för och efternamn vilket ju var lite lustigt! Nåväl jag kunde inte roa mig åt det just då , jag sa bara att jag håller på att sprängas. Hon tog då tag i min handled och sa Marie, din puls är helt normal vilket innebär en normal hjärtrytm. Jag förstår att du upplever detta väldigt obehagligt och jobbigt men oron för hjärtat kan du släppa för det slår helt normalt. Och innan jag kom ut i ambulansen sa hon att jag är 99 % säker på att du har energibrist. Men det är inte jag som är doktorn här men jag tror det i alla fall. Det jag fick som gjorde mig så dålig var blodtrycksfall vilket jag aldrig har haft. Jag har i stort sett hela mitt liv haft högt så jag visste ju inte vad detta var. Mitt tryck var på 100-105 i övertryck i ambulansen. Sen på Akuten var det stabiliserat till 140 genom 62. De kollade blodsockret, saturationen eller vad det heter, pulsen och allt var normalt. De lyssnade på hjärta och lungor och jag fick göra lite övningar som han ville kolla av så att hjärnan och ögonen hängde med och allt var bra förutom feber på nästan 39. Denna feber i kombvination med lite för lite vätska, alldeles för lite energi och på tok för mycket motion i mitt tillstånd gjorde mig så totalt utpumpad. Jag förstår nu hur illa jag behnadlat min kropp. Vissa stunder i går var det mest obeahgliga jag upplevt. Jag är oerhört trött och febrig och sover nu mest. MEn ville skriva lite om detta i min blogg. Jag har nu ätit lite mackor coh mina svärföräldrar handlade åt mig och kroppen suger åt sig denna energi i ett nafs. Tänk er ett papper som hamnar i vatten. Jag ska nu varje dag förutom mina shakes äta en portion med proteiner dvs fisk, fågel, skaldjur, kött. och sallda till om jag vill för att förbereda mig inför op. VI hörs igen !

Hej då!

Torsdagen den 27 augusti 2009 kl. 09:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-23 Uppdaterad 20:15

Sitter i Grillby och väntar på att sonen ska bli klar för avfärd till tåget som så småningom leder honom till Karlskrona sent i natt! Jag gick spåret och var tvungen att sätta mig på en sten en stund för jag blev så snurrig. Madde kom sedan till Skogsvallen där jag fastnade en stund då juniorerna hade hemmamatch och då maserade och tröck hon lite på min nacke och jag har vansinnigt ont och jag känner hur blodet får en skjuts när hon trycker så nu ska jag enl order från flera håll köpa en shanti spikmatta som ska hjälpa!  Tittade på Lukas i dag och de vann med 1-0 mot Fanna. Oj nu måste jag åka – Tobbe stampar och måste i väg hej hej! Hörs i kväll igen!

Del 2

Nu har jag bara 11 dagar kvar och jag börjar bli nervös. Men det är väl naturligt. Jag käkar Kan Jang för att lindra mina förkylningsbesvär så gott det går! Glömde nämna att i går så var jag till apoteket på stan. Trodde de öppnade tidigare än på Hälla men där gick jag bet. Hur som helst jag tänkte gå runt lite för att få lite motion och luft i väntan på att de skulle öppna. Men jag blev lite fundersam då jag mötte en hel del tjejer som kom från olika håll med märklig klädsel. Om jag sett en hade jag kanske inte reflekterat men det kom så många. Och när jag rundade Vasagatan och gick upp mot Stadshuset så hörde jag sorl och bilmotorer. Jag fick också förklaringen till alla dessa konstigt klädda tjejer. Det var ju Damrallyt i stan. Jag mötte också en hel del gubbs med Boppers frisyrer. Ja jösses det var en syn för gudarna. Men kul verkar de ha. Min vän Beate var med förra året om jag inte minns helt fel. Jaja nu ska jag vika ihop mina marinblåa byxor som jag i morse trängde mig i … jag kunde knäppa när jag tryckt in allt ”Smör” som sitter på magen ( n1anw säger att magfettet är som en klump smör, sprutnålen kommer glida in lika fint som den gör i ett paket smör utan ask alltså förstår ni– jag kräks när jag tänker på äcklet. Usch – förlåt om ni blir illa berörda men ni behöver ju inte läsa ) Hur som helst byxorna kom på plats och jag kunde både dra upp gylfen och knäppa knappen men de sitter lite väl tajt för att börja ha dem men om någon vecka så kanske … Härligt för de byxorna har jag inte haft sen det år jag gifte mig! Nu ska jag bänka mig för att snart kolla in veckans avsnitt av Poirot. Sonen kom i väg enligt planen idag med trots en del stress hans vana trogen 🙂 Han är så stor min pöjk, apropå det så har de en anhörigsdag den 7 sept där anhöriga får följa med och få guidning samt mat och så — detta missar jag Tyvärr då min operation är precis genomförd då ( peppar peppar ) Jätte trist att jag missar det men Mormor och morfar är så snälla och ställer upp och åker ned till Tobbe. De behövde inte direkt någon övertalning för så klart vill de gärna se vart han är någonstans och de är ju pensionärer nu och kan åka lite som de vill. Så det gladde både Tobbe och mig att de ville åka ned. Jag får nöja mig med foton och berättelser. Inte lätt att vara mamma till vuxen son 🙂

Söndagen den 23 augusti 2009 kl. 15:33

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-21

Hej hej- Det är nåt skumt i kroppen – är förkyld men inte riktigt ändå på något sätt ska i alla fall inte promenera förrän tidigast måndag nu för att låta kroppen återhämta sig lite. Måste se till att inte bli för sjuk! Jobbar näst sista dagen på ICA före operationen vad jag vet nu i alla fall och det känns lite trist. Jag trivs ju så bra här på ICA men som med allt roligt och bra- det tar slut för eller senare. Ska dock tillbaka till ICA på tisdag eftermiddag och jobba då övriga kollegor ska på avdelningsmöte. Johnny är hemma till på sönd eller måndag så det blir skönt i helgen. Tobbe kommer hem i kväll också och det är också alltid lika roligt! I morgon är det hemmamatch. Ha en bra fredag!

Fredagen den 21 augusti 2009 kl. 08:41

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-20

Hej hej- Jag är livrädd för att bli sjuk. Jag känner mig tjock i halsen och huvudet och allmänt lite sänkt!

Torsdagen den 20 augusti 2009 kl. 08:15

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-18

I dag känner jag mig ganska nöjd. Har promenerat i 46,40 min. Och på den tiden kom jag 4 km. Det känsn himla bra trodde inte att jag skulle orka gå 4 km men det gick– jag kom ända ner till Anundshög och vände. Kanonskönt! Men jag känner mig stum i benen som sjutton. Stretchade faktiskt för första gången i dag N1anw gav mig bannor för att jag inte gjort det tidigare men jag tycker det känns töntigt att stretcha bara för en promenad. Men man ska väl göra det! I dag är det 16 dagar kvar av flytande föda. I och för sig ett par dagar även efter OP men då är det på ett annat sätt sen får jag så sakteliga börja äta lite. Det ska bli helt underbart. Känsn tungt att Tobbe nu är borta igen. Jag saknar honom. Men som skönt är så kommer Johnny hem på onsdag. N1anw kom med goda nyheter i går också:) Yippie!!! Ha en bra dag!

ETT TILLÄGG ANNIKA KLINGZELL VAR OCH HÄLSADE PÅ MIG I KVÄLL OCH DET VAR SÅ HIMLA KUL ATT FÅ TRÄFFA HENNE IGEN – VAR JU ÅR OCH DAGAR SEDAN. JAG SAKNAR ALLA VÅRA STUNDER VI HAFT PÅ UPS I MÄRSTA VERKLIGEN ROLIGT HAR VI HAFT! KRAM OCH KÖR FÖRSIKTGT HEM ANNIKA.

Tisdagen den 18 augusti 2009 kl. 10:14

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-16

En otroligt blåsig söndag. Jag vaknade sent typ 10. Men jag somnade ju sent så det var väl inte så konstigt. Gick 2,89 km i motvind vilket fick mig att vakna till. Sen kom Tobbe hem och vi fixade till hans mobila internet. Sen skjutsade jag honom till tåget pch åkte sedan på A-lags fotboll. Rätt mycket folk. Men torsk för Nordia. Åkte sedan hem och somnade kring kl 22.

Måndagen den 17 augusti 2009 kl. 09:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-15

Sitter alldeles själv i Villbergaby när alla åkt hem. ´Jag hamnade här av praktiska skäl. Men jag ska ta dagen från början! Jag vaknade och åkte ned till Lögarängen där jag gick en promenad på 39 minuter i det underbara vädret som rådde i morse. Efter promenaden satte jag mig på en bänk vid vattnet och åt min frukostbar och drack en Pepsimax. Och bara njöt i solen. Några duktiga simmare hoppade i vattnet och tävlingssimmade lite grann. Ja verkligen en härlig morgon. Jag åkte sedan och handlade på Coop Extra som jag faktiskt tycker är en bra butik. Sen hem och tvättade. Sen kom Tobbe och Malin hem på mat. Jag bjöd dem på potatisgratäng och marinerad fläskkotlett. Ljuvligt gott kan tyckas emn jag trånade bara efter köttet- för sådan pot gratäng gillar jag INTE. De skulle vidare på Bio sen. Det är så roligt att träffa honom och få prata en stund. De var kvar i nästan 4 timmar faktiskt och det var ju jätte kul. Vi ses i morogn i gen en stund innan han åker iväg. Sen åkte jag hem till Berra och Sanna efter att ha vänt en gång för rädslan att inte ha stängt av spisen vilket så klart var gjort. Jag åkte till dem för att hämta syskonen Wickholm från deras årliga surströmmingsskiva. När jag ändå inte hade något att göra denna lördagkväll kunde jag lika gärna göra det. Vid ca 22 åkte vi till Enköping och släppte av Per och sen åkte vi andra ut hit till ranchen. Thomas med vänner hade bilorientering. Så vi belv kvar här någon timme. Men det blev så att vi umgicks vi 3 bara och fick mycket pratat om operationen. Sen skjutsade jag hem dem och var tillbaka här vid 01:45 ca. Funderar på att lämna över min operationstid till en annan som törs ta sprutorna själv sen för det kommer inte jag att göra……  

Söndagen den 16 augusti 2009 kl. 02:13

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

2009-09-14

I dag var en helt galen bra dag! jag sov lite oroligt på mamma och pappas soffa- kunde inte släppa oron inför sjukhusbesöket. Men jag åkte i väg i tid och efter div strul så fick jag äntligen komma in och ta prover och som vanligt får de hålla på och sticka ett tag. Trots att de är vana lab-sköterskor. Men till slut kom alla droppar ut och jag fick ta hissen till våningen 8 där min avdelning ligger. Fick sedan ta mig ned till våning 1 och gå en sjujäkla bit i massa korridorer innan jag kom dit där jag skulle göra EKG! Tur jag minskat lite i kilon och fått upp lite flås. För dagen bestod av samtal och i kombination med promenader med given karta till olika instanser. Jag skulle ju ta EKG och prata med sjukgymnast och med narkosläkare. I alla fall så var min doktor och sköterska mycket nöjda med mig. Jag har sedan min vägning i Uppsala gått ned 18 kg !!!! Och mitt blodtryck har inte varit så lågt som nu på säkert 20 år. Helt otroligt skönt. Jag känner verkligen att jag fick ett kvitto på min prestation idag. Det är för jävligt vissa dagar men när man får en sådan här respons av kroppen efter snart 6 veckor så känns de resterande 2,5 vecka inte som något Mount Everest direkt. Jag kommer fixa det här vilket jag tidigare under flytarveckorna  starkt betvivlat. Jag hade också kanonvärden sa doktorn fick dock inte veta siffrorna men det spelar mindre roll. Ja det känns skitbra! Inann jag åkte hem åkte jag förbi mamma och pappa och berättade sen hämtade jag Lukas och Isak som var hemma själva och det blev lite yttre påfrestningar så de behövde snabbt komma till farmor. Jag åkte sedan till Annette Ahonen där vi försökte få iväg LOK-stöds ansökan det gick inget vidare men jag mailade och fick lite hjälp till slut fick jag till det senare på kvällen… Hm skönt men inte direkt logiskt system. Väl hemma la jag mig tidigt efter att ha pratat med Tobbe som kom hem till Grillby idag samt N1anw för att berätta om min dag och så ringde Johnny och ville veta hur det gått hos doktorn. Han blev nog lite stolt över mig, han sa att jag var duktig

Fredagen den 14 augusti 2009 kl. 22:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-13 del 2

Hej- ikväll har jag träffat mina gamla vänner från skolan som båda gjort operatioenn jag ska göra. ( Monica har gjort en annan metod Men Thesan har gjort den jag ska göra ) Men det var jätte kul att träffa dem och tiden flög i väg och min hunger fick mig att till slut bryta upp vid kvarti 9 nu i kväll. Nu ska vi se om jag kan sova gott i natt på mammas soffa eller om oron inför morgondagen på Ackis skrämmer mig till vakenhet. Ha det bra / Marie

Torsdagen den 13 augusti 2009 kl. 21:08

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-13

Vaknar till en solig och skön morgon. Hade varit perfekt för en promenad till Anundshög opch tillbaka men jag ska ha en vilodag i dag säger min PT Mia och andra håller med -t om jag håller med även om det känns surt att inte ta en promenad men det bränner lite i mina benhinnor och känner mig lite allmänt mör. Så jag ska nog åka ut till Björnön och sitta på en bänk och lösa i solen innan jag börjar jobba i dag! Johnny har varit krasslig i Danmark men som tur är har han haft fridagar så han har hunnit vila och kurera sig lite och känner sig nu bättre. Min andra goa kille fick jag sms-svar i från i går att han kommer hem på fredag och att han inte längre har ont i halsen men är snuvig. Då har han nog sluppit svininfluensan i alla fall. Det är ju flera st som är isolerade på hans regemnte för just svininfluensan. Annars kan jag bara berätta att vi hade en fullständigt dråplig dag på jobbet i går. Har inte skrattat så mycket på så länge. Eva Ö är riktigt rolig utan att hon ens vet om det. Ja jösses vilken eftermiddag. I kväll efter jobbet ska jag till Grillby då jag i morgon ska till Ackis på inskrivningsdag. Den blev flyttad från måndag till fredagen innan. Jag tror jag behöver få komma dit och få bekräftelse på att jag gjort som de önskar. Jag vet att jag hållt mig till detta och jag har ju gått ned i runda slängar 15 kg. Så man tycker de borde vara nöjda men man vet ju aldrig! Ja det är nog bra att få svar i morgon! I kväll ska jag träffa Therese och Monica vid värdshuset i Grillby för lite snack! Kul! Ha det gott alla!

Torsdagen den 13 augusti 2009 kl. 07:44

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-10

Dagen började med sen vakning, åkte till Grillby. Gick 2,5 km i spåret i Grillby. Åkte sen till Elsie en stund och hjälpte henne med att kolla upp en faktura. KL 11 var det sedan dags för en visit hos Madde B och där fick jag ljuvligt gurkvatten. Jätte kul att äntligen få träffas och prata lite ostressat! Sedan kl 13 träffade jag mor och dotter Ahonen som ska ta över närvarorapporteringen för IK Nordia. Jag har nu lämnat över den delen! Skönt! Sen åkte jag hem till mamma och pappa och umgicks med dem samt mina bägge brorssöner. Lukas har fått tandställning i dag så han hade lite ont i munnen! Sen tog jag med mig AFS ljus som förvarats hos mamma och åkte hem till AFS med. Där fick jag både kaffe, Cola light och gurkvatten. OCh förståss en mysig pratstund på hennes balokong! Kom hem vid 20.00. Jag ska jobba nu resten av veckan mellan 12-17. Så där lagom! Hej hej OJ Måste också meddela att jag faktsikt nu gått ned 14,5 kg så det ökar sakta men säkert ( Vikttappet alltså )

Måndagen den 10 augusti 2009 kl. 20:55

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-09

Hipp hipp hurra för kusin Peter som fyller 34 år idag. Natten som var och denna dag har inte varit nå kul. Jag får av och till känning av gallan och det är inte skönt. MAN kan itne beskriva hur det känns. Har inte sovit mer än ett par timmar i natt och ingen ro idag heller. Fick ställa in mötet i Grillby och all shopping jag planerat. Men de säger att det kan komma som ett brev på posten. Jag tycker det är så konstigt med vår kropp! Gallbesvär får ju många av att de äter mycket fet mat etc men jag som inte äter något överhuvudtaget får dessa problem och så kan det bli säger expertisen. Fattar inget– precis som med blodtrycket– motion ordineras i både för lågt och för högt! fattar ingenting men så är jag ju ingen sjuksöterska eller läkare heller.  Tobbe åkte till Karlskrona från Västerås idag. Så jag var ned med datorn till honom och vinkade av honom. Han är så stor men ändå känner man att man vill hjälpa till lite men nu må de klara sig själva jaja. Får se när han kommer hem nästa gång! Nu ska jag slänga mig i soffan och hoppas på en mer angenäm kväll och natt än den föregående!

Söndagen den 9 augusti 2009 kl. 20:26

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-08

En underbart solig dag och umgänge med föräldrar och son med flickvän har präglat min lördag. Men först i morse gick jag i 33 minuter ut mot Anundshög. jag tycker det går så lätt mot förut och mitt flås är helt annat, nu börjar jag verkligen känna resultat tycker jag. Jag hade Madonna special i öronen som RIX FM serverade med anledning av hennes konsert i Göteborg i kväll. Så kanske stegen var lätta därför.  När jag kom hem tog jag en dusch och sen satte jag mig på vår morgonsvala altan med en bar och ett stort glas vatten – en lyxarfrukost i flytartid. Vid lunch åkte jag till Villberga och mellandlandade på Eilas Secondhand i Skäggsta. Jag hittade en underbart fin vit soffa som jag absolut vill ha men det är nog lite äckligt som de säger med sofforna som står ute i lada med glest mellan brädorna. Fågelbajs lite här och var men jag kom därifrån med en tavla för 75 kronor i alla fall. Väl hemma i Villberga umgicks jag med mamma och pappa och Tobbe och Malin. De grillade spjut och åt potatissallad och minibagetter till. Såg så rysligt gott ut. Själv tog jag mig en cola light när de åt. När jag kom dit på dagen var det dessutom en underbar doft av pannkaka tror jag- jag frågade aldrig men jag kände doften mmm mums. Som jag sa till Eva på jobbet i veckan – mitt luktsinne har förstorats i takt med att jag inte äter. Så hennes frukost och lunchägg känner jag på mils avstånd – och det luktar så ljuvligt – skulle verkligen vilja ha ett ägg. Nåja det närmar sig – det närmar sig! Nu ska jag sätta mig i soffan och glo på Snuten i Hollywood.

Lördagen den 8 augusti 2009 kl. 20:40

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-07

I dag var det sista dagen på ICA enligt sommarschemat i alla fall. Tråkigt men också lite tid med mig själv. Efter jobbet var Ulla och Ingvar här och hjälpte mig att klippa häcken. Så det blev mycket bättre….. Det är inte så bra häck att jobba med men det får duga! Vi hade sedan en skön avkopplande kväll på altanen. Det är underbart att sitta där när solen gått ned bakom huslängan. Jag bjöd inte på så mycket annat än flyt. Jag köpte fruktgodis och gurka. Jag själv åt gurksatavar. Gick min halvtimmes prom i morse….. I morgon ska jag åka till Grillby och träffa Tobbe ska bli kul att se honom igen! Godnatt!

Fredagen den 7 augusti 2009 kl. 23:24

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-06 del 2

Kl är nu drygt 9 på kvällen och jag är så hungrig – har varit det sedan jag slutade kl 17. Jag vet inte varför men det är assvårt att kämpa emot.  Jag ska lägga mig och läsa snart för att somna och vakna upp till en ny dag full med shakes  Jag har pratat med Tobbe som nu kommit hem från Karlskrona över helgen. Ska träffa honom på lördag antagligen. Saknar honom så. Han har så mycket att berätta och är helt slut- långa dagar och så men han verkar ändå vara lite vid mod! Han är stora karln nu. Pratade även med med min andre gubbis nyss. Han är välbehållen och tillbringar natten i Karlstad innan han fortsätter mot Oslo i morgon med ett gäng kineser.  Konmmer jag stå emot hungern? det är frågan!!!! Men jag hoppas!!! Godnatt!

Torsdagen den 6 augusti 2009 kl. 21:17

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-06

Grattis faster Kicki och Kompis Angela som båda fyller å r i dag! I dag startade jag dagen med en promenad på 30 minuter fram till 50-skyltarna mot Lundby Kyrka. Jag var ganska trött efter min promenad för jag kan så  klart inte gå i lagom takt- jag går so fort jag orkar och jag orkar ju fortare och fortare för varje dag. Så jag är lika slut som förr men jag kommer ju längre på samm tid liksom.  I dag  känner jag mig ganska  så stark faktiskt trtos att Johnny åkte i morse igen men har jag tur kommer Tobbe hem i dag- har inget hört så jag vet inte. Tufft att inte veta något.

Torsdagen den 6 augusti 2009 kl. 14:16

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-04

I dag står det 30/30 i min kalender vilket innebär att jag har förbrukat 30 dagar av min flytperiod och har 30 dagar kvar. Både min man och min kollega Mia säger att jag nu har kört dit jag ska och nu ska jag bara hem…… Vilka positiva människor va? Men de vill ju bara väl, hur det än är med det så  har jag gjort över hälften när jag vaknar i morgon! Och jag måste säga att trots att det bara är 12 kg ( vilket frustrerar mig ) så har jag gjort vad jag kan för att gå ned i vikt och jag har flutit hela tiden! Så lite stolt är jag över mig själv faktiskt.HAr inte hört från Tobbe sedan han kom fram i söndagskväll till Karlskrona- men som sagt bara att gilla läget!

Tisdagen den 4 augusti 2009 kl. 21:18

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-03

BARA 1 månad kvar till operationen- nu börjar det närma sig. Men flytet går trögt har ”´bara” tappat 12 kg. Men får hoppas att det lossnar snart igen och att det blir som en trappa liksom ned.  Johnny kommer hem YES! Kul att se honom ett par kvällar han åker ju på Toprsdag igen :(. Tobbe är i Karlskrona och ordnar med allt annat än det som har med mamma att göra. Denna vecka kvar sedan har jag inget schemalagt jobb på ICA. Så ja nu börjar hösten:) NU ska jag ned och kolla om tvättmaskinen är klar!

Måndagen den 3 augusti 2009 kl. 18:23

Allmänt | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

2009-08-02

Inte skrivit på några dagar vilket beror på att jag nog tröttnat på att sitta vid datorn- jag gör ju inget annat hela dagarna på jobbet och när det är lugnt är man ute en del på internet och man tröttnar- i alla fall jag men bloggen lever kvar även om det inte blir varje dag jag skriver. Vad har hänt sen sist då? Jo Tobbe har varit hemma över helgen. Jag och pappa hämtade honom i Stockholm i fredagskväll. Han har haft en tuff vecka och jag tycker han redan var lite präglad. Han hade mycket att berätta men var också noga med att berätta att han inte kan berätta en massa saker pga sekretess, så han blir ansvarsfull direkt fast han har varit ganska ansvarsfull även tidigare. Men han har blivit stora karln nu. Och nu väntar tuffa dagar innan han får komma hem igen. Och tuffa dagar för mamma för han kan inte ringa så ofta direkt nästan inte alls. Men så är det ju! Sen i går var det kalas för Sandra och Isak men jag var inte där så länge för i går var det tufft att flyta ,med all god mat. Så det var skönast att åka hem.  Jag pratade med N1anw i säkert en timme på kvällen alltid så skönt att få prata av sig med henne som vet hur det är 

I dag Har Johnny och jag 6-årig bröllopsdag vilket vi firar på varsitt håll i Norden.  Men det är också som det är. Jag är van vid sånt . I dag känner jag mig fortfarande less på flyt och dessutom som om jag är på väg att bli sjuk. Vi får se. huvudet värker och halsen känns sträv och ja allmänt sänkt. Tobbe åkte också Tillbaka i dag nu med tåget. Vi hörs!